Aşı Karşıtları Haklı Çıktı

Koronavirüs pandemisi döneminde içeriği bilinmeyen aşıların uygulanmasına karşı çalışmalarıyla tüm Türkiye'de ses getiren Elazığlı hemşehrimiz Ahmet Tanman'ın haklı tepkileri ve protesto eylemleri hala hafızlarımızda ve medya kuruluşlarının haber arşivlerinde.

Aşı Karşıtları Haklı Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çok değil üç yıl sonra Ahmet Tanman’ın haklı çıktığını bizzat koronaviris aşısı üreten ilaç firması da doğruladı. 

6 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği koronavirüsle mücadele yıllar geçmesine rağmen sürerken, süreçte önemli aktörlerden biri olduğu iddia edilen ilaç şirketi Astrazeneca'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde onlarca mağdur ve yakını tarafından dava edilen dünyaca ünlü ilaç şirketi AstraZeneca, mahkeme kayıtlarında koronavirüs aşısının "nadir ancak tehlikeli yan etkileri" olduğunu kabul ederek dünya çapında bütün aşılarını geri çekme kararı aldı.

Şubat ayında yaptığı açıklamada aşının çok nadir durumlarda Trombositopeni Sendromu ile Tromboz'a neden olabileceğini itiraf eden şirketin çıkışı sonrasında bu sendrom İngiltere'de 80'den fazla ölümün yanı sıra yüzlerce ciddi yaralanmayla ilişkilendirildi.

Bu gelişme ile son yıllarda kalp krizinden ölüm vakalarındaki artışlarını korona virüs aşılarına bağlayan çok sayıda bilim insanı yanına aktivist ve köşe yazarının haklı olacağına yönelik bu açıklamayı Dünya Sağlık Örgütü ve sağlık bakanlıkları nasıl değerlendirir önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Görünen o ki başta hemşerimiz Ahmet Tanman olmak üzere haklı ve bilimsel gerekçelerle aşıya karşı olan  kesimler sırf karşı olmak için duruş sergilemiyorlarmış. Asıl mesele buradan sonra başlıyor. Korona sonrası kalp krizinden vefat edenlerin yakınları yasal haklarını aramaya kalksa ilaç şirketleri ve aşıyı zorunlu hale getiren hükümetlerin başı epey ağrıyacak gibi.