Rol Model Şahıslar, Gençlerle Buluşturulmalı

Bir hedefe odaklanmak ve bunun için çaba sarf etmeyi anlatmak için 'Bir Hayalim Var'  demişti Martin Luther King.

Rol Model Şahıslar, Gençlerle Buluşturulmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayalleri ve hedefleri olanlar ancak başarılı olur ya da herhangi bir konuda çığır açabilirler.

Son yıllarda, gençlerde idealist ve insanlığa faydalı işler başarma noktasında bir bilinç oluşturma amacıyla oluşturulan “teknofest kuşağı” bu konuda hayata geçmiş çok sayıda başarı hikâyesiyle büyüdü.

Özellikle savunma sanayi alanındaki gelişmelerin yanında  uzaya insan gönderilmesi konusunda da rol model isimler öne çıkarıldı.

Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Elazığ Belediyesi’nin öncülüğünde ilimize davet edilerek gençlerimizle buluşturuldu. Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı.

Yüzlerce öğrencinin katılım sağladığı programda, astronot Gezeravcı, öğrencilerin merak ettikleri soruları da samimi bir şekilde cevapladı.

Bu tür başarı hikâyelerine imza atan isimlerin sıklıkla yeni nesiller  ile buluşturulmasında büyük faydalar var.  Gençlerimiz bilgisayar oyunları ya da gereksiz gündemlerle zaman öldüreceğine, özellikle hayal kurmayı ve bunu başarma noktasında bilimsel çalışmalar yapmayı sağlayacak isim ve beyinlerle gençlerimizi buluşturmak her kurum, kuruluş ve STK’ların görevi olmalı.