Müzeler Peşpeşe…

İlimizin, köklü tarihi ve kültürel zenginliğini ortaya çıkarmak ve bu değerleri turizmin emrine sunmak amaçlı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Müzeler Peşpeşe…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadar Harput’un UNESCO Dünya Mirası geçici listesinden kalıcı listesine alınması noktasında çok da ciddi çalışmalar yapılıp adım atılmasa da gerek şehir merkezince gerekse Harput’ta müze  oluşturma çalışmaları hız kazandı.

Elazığ Valiliğinin İzzetpaşa Cami karşısında bulunan eski Hükümet Konağını “Kent Müzesi” yapma konusundaki hazırlıkları ve paylaştığı görsellerin ardından Elazığ Belediyesi de  “Harput Musiki Müzesi” projesinin ihalesinin yapılacağını duyurdu.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) “Turizmi Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen, ‘Harput Musiki Müzesi’ projesinin imza töreni geçtiğimiz aylar da gerçekleştirilmişti.

Proje kapsamında, tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve mülkiyeti belediyeye devredilen Harput Konağı'nın bir bölümünde oluşturulacak müzede Türk musikisinde çok önemli bir yere sahip olan Harput musikisine ait eserler yer alacak.

Müze içerisinde yazarlar, şairler ve musiki üstatların eserlerinin canlı tutulmasının yanı sıra balmumu heykellerle de geleneğe ait görsel zenginlik sunacak şekilde hazırlanacak.

Musikisi ile tüm ülkede tanınan Elazığ’ımıza böyle bir projenin yapılması hepimizi mutlu etti. Son zamanlarda Elazığ Belediyesi tarafından ilimizin hem turizm hem de kültürel anlam da kalkınması için yapılan hamleler oldukça dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hayata geçirmek için büyük çaba gösterdiği bu projeleri her kurumun destek vermesi gerekiyor.

Elazığ Belediyesi tarafından Harput’un turizm potansiyeline katkı sağlamak ve şehrin kültürel yaşamına değer kazandırmak amacı doğrultusunda hayata geçirilecek Basın Müzesi İhalesi de geçtiğimiz gün gerçekleştirilmişti. 

İlimiz için büyük önem taşıyan bu projelerin peş peşe yapıldığını duymak bizleri mutlu ediyor. Emeği geçenleri kutlamak lazım. Tebrikler.