Simitten Sonra Çay da Terfi Etti

Garibanın kahvaltısı olan çay ve simit ikilisi son günlerde aldıkları zamla başköşede otururken olan yine 'çay-simit' ikilisine ram olan bizlere oldu.

Simitten Sonra Çay da Terfi Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt kahvehane ve çay ocaklarında fiyat tarifesinin yeniden güncellendiğini açıklamış. Yeni tarife ile bir bardak çay 1,5 liradan 2 liraya, Türk kahvesi ise 5.50 liraya yükselmiş.

Özellikle pandemi döneminde en fazla zarar gören esnaflardan biri de kahveci esnafımız olmuştu. Aylarca dükkânlarını kapatmış ve çok zor günler geçirmişti. Birçok esnafımız kiralarını bile ödeyemedi ve maddi anlamda birçok esnafımız ağır bedeller ödedi.

Belki yapılan zamlar birçok insanımızın  tepkisini çekse de kahveci esnafımız da kendi tarafınca haklı. Yapılan açıklamaya göre en son zammı 2018 yılında yapan kahveciler, ayakta durmak için mücadele ediyor.

Özellikle insanımızın vazgeçilmezi olan çay ve simitlere yapılan zamlar da gösteriyor ki çay ve simitlerin fiyatları vatandaşımızın cebini yakmaya devam edecek.

Simit ise aldığı zam ile birlikte halk ekmekten daha pahalı hale geldi. Böylelikle simit de artık gariban kahvaltısı için lüks bir yiyeceğe dönüşerek deyim yerindeyse "terfi" etmiş oldu.