Müzeler Peşpeşe Geliyor

İlimizin önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Harput'u daha canlı ve yaşanabilir kılmak amaçlı çalışmaların son aylarda hızlandığını görüyor ve mutlu oluyoruz.

Müzeler Peşpeşe Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput’ta yapılan restorasyon çalışmaları, Balakgazi parkı çevre düzenlemeleri, cam teras, Basın Müzesi gibi somut adımlardan sonra Harput Musiki Müzesi için de ilk adım atıldı.

Kamu kaynaklarının en verimli bir şekilde kullanılması amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından projelendirilip Fırat kalkınma Ajansına sunulan müze proje, onaylanarak kabul edildi.

Harput, “24 saat yaşayan Harput” olarak birkaç yıl sonra farklı bir görünüme ve fonksiyona kavuşacak.  Geçmişte Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat’ın  “tur otobüsleri geliyor ve gezecek ve zaman geçirecek bir mekan olmayınca yarım saat sonra dönüyor” tespiti tarih olacak. Harput,  her bir metrekaresini değerlendirecek ve bir güne sığdırılamayacak bir merkez konumuna yükselecek.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Harput’a farklı yaklaşımları sonucu, bundan sonra da birçok semeresi kendini gösterecek ve şehir olarak gelen misafirlerimize gezdirirken göğsümüz bir başka kabaracak.