Aile Bakanlığı ve PTT'den 3 Bin 729 TL Mayıs Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara ve yaşlılara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda, yaşlılara 3 bin 729 TL yardım yapıyor. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Aile Bakanlığı ve PTT'den 3 Bin 729 TL Mayıs Yardımı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; engelli, yaşlı ve ekonomik olarak dezavantajlı vatandaşlara nakit yardımı yaparak bu kişileri ekonomik olarak desteklemeyi hedefliyor. Bu kapsamda, öğrenciler de dahil olmak üzere 7’den 70’ye destek ödemesi yaparak dar gelirlilerin yüzünü güldürüyor.

Bakanlık, son olarak yaptığı açıklamayla belirli bir yaşın üstündeki yaşlılara da destek ödemesi yapacağını duyurdu. Yaşlı aylığı olarak bilinen bu yardım, özellikle çalışacak gücü olmayan ve ek geliri de bulunmayan yaşlıları oldukça sevindirdi.

Yaşlı aylığını almak için başvuru yapanların belirli koşulların sağlanması gerekiyor. Bu koşullar arasında başvuru sahibinin 65 yaşını doldurmuş olması sosyal güvencesinin bulunmaması ve belirlenen gelir sınırını aşmaması yer alıyor.

BAKANLIKTAN 3 BİN 729 TL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen yaşlı aylığı belirli gelir kriterlerini sağlayanlara ödeniyor. Müracaat eden kişi ve eşinin geliri esas alınarak değerlendiriliyor ve diğer hane üyeleri dikkate alınmıyor. Bu da başvuru sahipleri için avantajlı bir durum oluşturuyor.

Şu anda yaşlı aylığı ödemeleri 3 bin 504 lira olarak ödenirken, temmuz ayına kadar bu tutarın sabit kalacağı belirtiliyor. Temmuz ayında ise memur maaş zammı oranında zam yapılması bekleniyor. Aynı zamanda, yaşlı aylığı alanlara ek olarak elektrik tüketim desteği de veriliyor. Bu destek aylık 225 liraya kadar çıkabiliyor ve toplam ödeme tutarı 3 bin 729 lirayı buluyor. Bu sosyal destek ödemesi, ihtiyaç sahiplerine önemli bir finansal rahatlama sağlıyor. Ödemeler hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT hesaplarına yatırılıyor.