Mahallede Sahur Halayı

Ramazan, biraz da gelenekleri, ritüelleri ve her vakte uygun törenleri ile güzel.

Mahallede Sahur Halayı

İftarı beklemek, iftarın coşkusunu yaşamak, teravih namazları ve sonrasında değişik mekanlarda yapılan sohbetler ve son olarak sahurun coşkusunu birlikte yaşamak.
Tüm bunlardan kısmen de olsa nasibimizi alıyor ve ramazanı hem ibadet hem de getirdiği coşku ve bereketle doyumsuz yaşıyoruz.

Geleneksel ramazanları günümüze taşıyan en önemli etkinliklerden biri de artık bir kanal Fırat klasiği olan Furkan Dilaver’in sunumuyla bizlerde tiryakilik oluşturan  Son Baskı programı içerisine  icra edilen mahalle sahur halayları oldu.

Her akşam bir mahalleden sahurun bereketini, neşesini, coşkusunu şehre ve dünyaya duyuran programlar, halkın da büyük teveccühü ile karşılandı.

Saat 23’ten sonra mahalle halk uygun bir meydanda toplanıyor, mahalle muhtarı ve mahallenin güngörmüş konuklarına söz verilerek hem mahalle hem de mahalledeki eski ramazanlar konusunda bilgiler veriliyor ve ardından sahur halayı başlıyor…

Geleneksel sazlarla icra edilen sahur halaylarına çocuk, genç yaşlı her yaştan mahalleli, katılıyor. Genç ve yetenekli İletişimci ve program yapımcısı Talha Turgut’un konuklarla söyleşi ile renk kattığı program, sadece Elazığ’dan değil, mahallesinden ses duymak ve oranın havasını teneffüs etme arzusu duyan ancak görevleri gereği il dışı ve yurt dışında bulunan hemşerilerimizi ekran başına kilitliyor.

Diğer ulusal kanalların tekrara düşen klasik ve benzer tartışma programlarından kaçan hemşerilerimiz huzur ve mutluluğu Kanal Fırat ve Son baskı programında buluyorlar.
Ramazanı ve sahuru eski tadında yaşamamıza sebep olan Furkan Dilaver ve programları mahallerden canlı yayınlarla başarılı bir şekilde, sıcak ve samimi sunumunu gerçekleştiren Talha

Turgut ile tüm Kanal Fırat ailesine teşekkür ediyoruz.

Mahallede Sahur Halayı
Mahallede Sahur Halayı