Bize 7'li Derler!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı canlı yayında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi ile birlikte hareket ettiklerini dile getirmiş.

Bize 7'li Derler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 parti olarak ortak faaliyetler yaptıklarını dile getiren Mithat Sancar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde birlikte çalışmalar yaptık. 1 Mayıs için 7’li yapı yine birlikte hareket ediyor. Ama çok daha geniş kesimlerle birlikte 1 Mayıs’a hazırlanıyoruz" dedi. 

Macaristan'da yapılan seçimler üzerinden ittifak ortaklarına da yüklenen Mithat Sancar, halkın önüne inandırıcı bir seçenek sunulmaması durumunda neticenin aynı olacağını ifade etti.

HDP’li Mithat Sancar, bu açıklamasıyla malumun ilamını yapmakla kalmadı, bu gizli ittifakı  bugüne kadar şiddetle özellikle reddeden Meral Akşener’i de boşa düşürdü.  

6’lı ittifakın dağılacağı ve üçüncü bir ittifak doğacağı beklentisi meğer boş bir hayalmiş. Kaldı ki SP lideri Temel Karamollaoğlu da sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve 6’lı da bir sorun olmadığını dile getirmişti.

6‘lı da değil sorun olması, HDP’nin direkt ve aleni desteği ile ittifak 7’ye ulaştı bile…

Bugünden sonra başta İyi Parti olmak üzere ittifakın diğer üyelerinin Mithat Sancar’ın açıklaması üzerine neler söyleyecekleri ya da bir şey söyleyip söylemeyecekleri merak ediliyor. 

Daha da önemlisi Partideki aktif görevleri ellerinden alınan İyi Partili Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’nun tavrının ne olacağı da merakla bekleniyor.