Köy Evlerinde Son Durum Ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 24 Ocak 2020 depreminden sonra şehir merkezi ve köylerde yapmaya başladığı konutlarda önemli bir seviyeye gelindi.

Köy Evlerinde Son Durum Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok bölgede kuralar çekildi ve hak sahipleri evlerine geçtiler. Yerel il müdürlüklerinin süreç yönetimindeki başarısızlıkları ve vatandaşları yeterli derecede bilgilendirmemelerinden kaynaklı birçok sorun olmuş ve bunlar ne yazık ki bürokratların ilgisizlikleri  sebebiyle siyasilere mal edilmişti.

Hakimiyet Gazetesi olarak bu konudaki çağrılarımız nihayet karşılık bulmuş ve AFAD; halkı bilgilendirmeye başlamıştı.

Şehir merkezinde yapılan çalışmalar, kura çekimleri ve hak sahipliği ile ilgili yapılan bilgilendirmeler kısmen vatandaşları rahatlatırken, köy evleri hakkında hala ayrıntılı bir bilgilendirme yapılmadı. 
Bugüne kadar hangi köylerde ne kadar köy evi inşa edildiği, kaç tanesinin tamamlandığı, hangi köylerde inşaatların devam ettiği, hangi köylerde inşaatlara henüz başlanmadığı ve bunun sebeplerinin ne olduğu konusunda AFAD ya  da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü halen  bir açıklama yapmadı.

Söylenen o ki, yüklenici firmalar özellikle konut sayısı çok olan köylerden başlamış ve teknik donanım ve iş makinalarını bu bölgelere yönlendirmişler. Sayıca az konut inşa edilecek köylerde ise bu sene herhangi bir çalışma olmayacak gibi. 

Kısaca az sayıda ev inşa edilecek köylüler daha uzun süre yüklenici firmanın ve denetleyici kurumun insafına terk edilmiş olacaklar. Ve bu konuda da fatura yine hiçbir suçu olmayan milletvekillerine çıkartılacak.