'Kimin Aldığı' Değil 'Biz Niye Sahaya Çıkamadık' Sorusu Önemli

Elazığ tarihinin en büyük maden rezervinin işletilmesi için yapılan ihaleye sadece iki firma katıldı.

'Kimin Aldığı' Değil 'Biz Niye Sahaya Çıkamadık' Sorusu Önemli

 2 milyar TL olan teminat miktarını yatıran Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Port Madencilik A.Ş. firmaları ihaleye katılma hakkını elde etti ve iki firmanın yarışması sonucunda Port Madencilik A.Ş. firması 2.205.000.000 (2 milyar 205 milyon) TL ile ihalenin sahibi oldu.

Bu sonuç sonrası bazı sosyal medya kullanıcıları ve basın yayın organlarında ihaleyi alan firmanın nesebi ve soy kütüğü araştırıldı. Sonunda görüldü ki bu firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Holding’in de ortağı olan bir isim.

Tabi hemen klasik paylaşımlar yapılmaya başlandı. “biz dememiş miydik Cengiz Holding bu ihaleyi alacak” 

Bu aşamadan sonra ihalenin kim tarafından alınıp alınmadığı değil, büyük umut, hayal ve heyecanla yola çıkan Elazığ Girişim Grubunun neden ihaleye katılma gereği ve lütfunda dahi bulunmadığı.

Elbette her şirket gibi Cengiz Holding ve ortağı olduğu şirketlerin de ihaleye girme hakkı var. İhale öyle kaçak-göçek de yapılmadı. Gayet aleni, açık ve şeffaf bir ihale gerçekleştirildi. 

Bu sektörün baş aktörlerinden olan Cengiz Holding ya da Port Madencilik firmasıyla birlikte yine bu alanlarda önemli başarılara imza atan Çelikler Holding’in de bu ihaleye katılmasından doğal daha ne olabilir ki.

Şehrin yeni gündemi, ihalenin kim tarafından aldığı değil, Elazığ grubunun neden ihaleye girme lütfunu dahi göstermediği.

Bizim gireceğimiz ihaleye kimse giremez deme gibi bir imkânımız da yok yetkimiz de yok. Her ihale  bir yarıştır ve iyi koşan kazanır. 

Şimdi biz, aylardır hazırlandığımız, iyi beslenme ve programlarla kendimizi başarıya odakladığımız bir yarışmaya son dakikada katılmama gibi bir eksikliğimizi, zaafiyetimizi ve çaresizliğimizi   unutup, “Bak yine o firma aldı” gibi züğürt tesellisine sığınırsak, olaylara ferasetli bakmadığımız ortaya çıkar.

Sermaye düşmanlığı yapmak yerine, ilimizde ihale alan firmalarla görüşüp, bunun şehre katkılarının artırılması yönünde adımlar atmak varken, “ben demiştim ”in sığlığına kapılmak akıllı bir iş ve davranış değil. Kabul edelim ki bizi, başka firmalar değil  bizimkiler vurdu.