Türk Gibi Başladık, Türk Gibi Bitirdik

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Girişim Grubu'nun ihaleye neden katılmadığını açıkladı.

Türk Gibi Başladık, Türk Gibi Bitirdik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde Maden Teknik Araştırma Müdürlüğü tarafından bulunan maden rezervleri için iki kez ertelenen ihale nihayet gerçekleştirildi.
 Elazığ tarihinin en büyük maden rezervinin işletilmesi için yapılan ihaleye sadece iki firma katıldı.

2 milyar TL olan teminat miktarını yatıran Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Port Madencilik A.Ş. firmaları ihaleye katılma hakkını elde etti. 
Gerçekleştirilen ihalede ilk artırımı Elazığ firması olan Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. firması yaptı ve 2.100.000.000 (2 milyar 100 milyon) TL teklifinde bulundu. 

Bu teklif üzerine kendi tekliflerini sunan Port Madencilik A.Ş. firması 2.205.000.000 (2 milyar 205 milyon) TL ile ihalenin sahibi oldu.

Türk Gibi Başladık, Türk Gibi Bitirdik

GİRİŞİM GRUBU NEDEN KATILMADI?
İhaleye aylardan beri hazırlık yapan ve tüm yasal prosedürlerinin yerine getirildiği açıklanan Elazığ Girişim Grubunun katılmayıp sadece iki firmanın yarışması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.
Elazığ Girişim Grubu’nun ilimizde topladığı hisseler ile birlikte güçlü bir Elazığ firmasıyla ortak hareket etmesinin rahatlığını ve güvenini yaşayan Elazığ halkı, teminat miktarını yatırmadığı için ihaleye girme yetkisinin  alınamamasını anlamakta güçlük çekiyor.

SORUN TEMİNAT MİKTARI MI?
Üç aylık süre zarfında başından beri belli olan 2 milyar TL teminat bedelinin yatırılması noktasında hazırlıksız olunması, ortak hareket edileceği bilinen Elazığ firmasının böyle bir miktarı tek başına bile kolaylıkla yatırabileceğini dile getiren vatandaşlar, son günde neler yaşandı da ihaleye girilmedi sorusunun cevap bulması gerektiğini ifade ediyorlar.

ELAZIĞLI FİRMA MI VAZGEÇTİ?
Son güne kadar tüm hazırlıklarının yapıldığı ve ihaleye girilerek yarışılacağı yönünde açıklamalara rağmen, Elazığ Girişim Grubunun ihaleye girmemesi, bu konuda kendisiyle birlikte hareket eden Elazığlı şirketin desteğini çektiği yorumlarını da gündeme getirdi.

Ülkemizin değişik bölgelerinde maden ihalesini alan şirketle ortak elektrik dağıtım ihalelerinde ortaklıkları bulunan Elazığ firmasının, ortağının istediği ile maden ihalesine destek vermekten vazgeçtiği de konuşulan iddialar arasında.

GİRİLMEYECEĞİ NEDEN AÇIKLANMADI?
Üç aydan beri şehrin tüm katmanlarında konuşulan ve ittifakla bu ihalenin Elazığ Girişim Grubu tarafından alınması gerektiği yönünde oluşan ortak karara rağmen, ihaleye dahi girilmeyen bir noktaya gelinmesi kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı ile birlikle güven kaybının oluşmasına da sebep oldu.
Teminat bedelinin yatırılmadığı ve bu sebeple ihaleye girilemeyeceği bir gün önceden belli olmasına rağmen Girişim Gurubu tarafından bunun gerekçeleri ile birlikte kamuoyuna açıklanmamasının da büyük bir hata ve eksiklik olduğuna dikkat çeken Elazığlılar, bu açıklamanın ihaleden önce yapılmasının tepkileri azaltacağını düşüncesini dile getirdiler.

Türk Gibi Başladık, Türk Gibi Bitirdik

ETSO’NUN İTİBARI ZEDELENDİ Mİ?
Elazığ Girişim Grubu’nun ETSO çatısı altında teşekkül etmesi ve bu konuda ETSO’nun kurumsal kimliğinin bu çalışmalarla bütünleştirildiğini ve özdeştirildiğini ifade eden iş insanları, ihaleye dahi girilmemesi sonucu karşısında ETSO’nun da kurumsal itibarının zedelendiği ve güven probleminin yaşanmasına sebep olduğu, bunun da seçilmiş sektör temsilcileri ve yönetim kurulları ile idari mekanizmalarda ciddi çatlaklara sebebiyet vereceği, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde de etkisini göstereceği ifade ediliyor.

SÜREÇLER ŞEFFAF OLARAK KAMUOYUNA ANLATILMALI
Aylardan beri hazırlık yapılan, kamuoyunun ve tüm şehir dinamiklerinin desteği alınan bir ihaleye son dakikada neden girilmediği, bu kararda hangi faktörlerin etkili olduğu, bu adımın getiri ya da götürülerinin ne olduğunun açıklanması ve halkımızın aydınlatılması gerekiyor.

TÜRK GİBİ BAŞLAYIP TÜRK GİBİ BİTİRDİK
Elazığ Girişim Grubunun aylardan beri büyük bir heyecanla ve şevkle hazırlandığı ihaleye girmemesi, “Türk gibi başla, Alman gibi devam ettir, İngiliz gibi bitir” sözünü akıllara getirdi.

Türk Gibi Başladık, Türk Gibi Bitirdik

Türk gibi başlamak deyince aklınıza neler geliyor?

Bir işe; heyecan, girişimcilik, tez canlılık, enine boyuna düşünmeden balıklama dalma, hırs ile başlama anlamına gelen Türk gibi başlama deyimi bir kez daha gerçek oldu. Çok hızlı ve hırsla girdiğimiz bu yolu, Almanlar gibi disiplinle devam ettirip İngilizler gibi akıllıca sonlandırmak yerine bizler yine Türk gibi bitirmek suretiyle bir Elazığ klasiği daha şehir tarihine armağan ettik.