'İYİ'siniz değil mi?

İlimiz siyaseti ile birlikte ülke gündemi ve siyaseti ile ilgili olarak zaman zaman değerlendirmeler ve analizler içeren konular ve Hakimiyet farkıyla ilimizde sadece 'Hakimiyet'e Göre' köşesinde kendine yer bulabiliyor ve oldukça da ilgi görüyor.

'İYİ'siniz değil mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu köşe;  şehre, insana ve ülke siyasetine ayna tutan ve hiçbir siyasi partiyi öncelemeye ya da ötelemeye matuf görüş ve düşüncelerin yansıması olmadı, olmayacak.
Hemen her partinin iyi yönleri, yaptıkları faydalı ve doğru işler yanında yanlış uygulama ile söylem ve duruşları yer bulur kendine bu köşede. 
Bu yazılarda en çok konu edilen parti de Ak Parti’dir. Yapılan doğru işlerle birlikte yanlış uygulamalar da dile getirilir ve hatta bununla yetinilmez, diğer tüm medya kuruluşlarını sadece eleştiri yap kolaycılığından öte yapılması gerekenler de dile getirilir.


Bizim partilere bakışımız ve onlarla ilgili duruşumuz, milletimize, devletimize ve halkımıza olan yaklaşımları ve duyarlılıkları ile eş orantılıdır.
Vatana, millete, ülkenin geleceğine dair bir söylem ya da bunlara uygun olsa ada halkımızı rahatsız eden bir tavır bizde anında karşılık bulur ve dile getirilir. 
Tüm partiler gibi zaman zaman İyi Parti’nin Türk siyasetindeki konumu ve durduğu yer ile ilgili değerlendirmeler de “Hakimiyet’e Göre”de kendisine yer bulur.
Bu sütunlarda sık sık yer verdiğimiz konulardan biri de İyi Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener’in duruşu ve konumu.


Kendi içinden milletvekilleri ile çok sayıda yazar ve TV yorumcusunun sıklıkla dile getirdikleri konuları, Hakimiyet farkı ve yorum ile ortaya koymamız İl Teşkilatını rahatsız etmiş olacak ki il Başkanı Mevlüt Or imzası ile gazetemize bir metin iletildi.

Önce o yazıyı okuyalım:
 HAKİMİYET GAZETESİNE AÇIKLAMA
İlimizde faaliyet gösteren bir takım yazılı yayın organları, İYİ Parti hakkında bazı iddialarda bulunmuştur. Kilit parti konumunda olan ve her geçen gün oyları yükselerek devam eden İYİ Partinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini görmekteyiz. Kamuoyunun ve Partililerimizin, bu davaya gönül verenlerin bildiği tek gerçek İYİ Parti’nin hiçbir şekilde terör ve terörizmi destekleyici tavrı ve tutumu olmamıştır. Milliyetçi ve vatanına bayrağına saygılı bir parti olan İYİ Parti Atatürk ilke ve inkılaplarını temel almıştır. İYİ Partili yol arkadaşlarımız, vatanımızı bölmeye çalışan hiçbir illegal örgütün ve terörün maşası ve destekçisi olmamıştır. Buradan şunu belirtmek isterim ki; Fetö ve HDP kavramlarını İYİ Partiyle bir tutarak yansıtan bu bir kısım medya organları,  bu asılsız ve gerçekten uzak iddialarını belgeleriyle kamuoyuna duyurmadıkları müddetçe halkın ve okur kitlenin gözünde dürüstlük ve yansız haber anlayışını çiğnemiş olacaklardır. Buradan sesleniyoruz, iddiaları belgeleriyle açıklayınız.”
İyi Parti teşkilatı anlaşılan ülke gündeminden ve konuşulup yazılanlardan haberi yok. Hatta milletvekilleri Ümit Hocanın konuşmalarından hiç ama hiç haberi yok.

 O zaman okuyalım birlikte:

“İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, HDP ve İYİ Parti'nin ortak anayasa taslağı hazırladığını öne sürdü. Özdağ, "Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım" dedi.


“Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Özdağ, "Ben televizyonda HDP ile yakınlaşmadan bahsetmemiştim ancak HDP konusunda yalan söyleyen birisi varsa o ben değilim. Bana, İYİ Parti Milletvekillerine, bütün İYİ Parti seçmenine ve Türk milletine HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir. 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’den iki kişi Akşener’in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar. Ve bundan benim ancak yerel seçimlerden sonra haberim oldu" ifadelerini kullandı.”


Özdağ Hoca’dan devam edelim;
"Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım" diye kaydeden Özdağ, "Ve Akşener’in genel seçimden sonra HDP’den bahsederken neden 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' ifadesini kullandığını o zaman anladım. Masaya oturursan, 'HDP eşittir PKK' diyemezsin. Anayasa yazmak için oturursan Kürt siyasi hareketinin temsilcisi demek zorunda kalırsın. Akşener seçimlerden sonra bu açıklamayı yaparken yanındaydım ve seçimlerde uğradığı psikolojik şokun neticesinde öyle konuştuğunu düşünmüştüm. Sonradan öğrendim ki, Akşener açıklamayı yazılı metinden okumuş. Daha da kötü yani" dedi.


Şİmdi, Özdağ’ın bahsettiği, CHP, İYİ Parti, SP ve HDP'nin üzerinde çalıştığı 'federasyon' içeren anayasa taslağı çalışmalarına İYİ Partili Kamil Erozan'ın bizzat katıldığı açıklandı ve kabul edildi mi? Evet..


Ümit Özdağ kesmedi ve zaten onu ihraç ettik ve yine edeceğiz diyorsanız bir de karşı taraftan yani HDP kanadından bakalım olaya:
Medyascope’da Ruşen Çakır’a konuşan Sırrı Süreyya Önder İyi Parti’nin son seçimlerde HDP ile kurduğu ilişkiyi şöyle anlatıyordu: (33 ile 36 dakikalar arası):
"Dün bize aracı gönderen şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım diye fikrimizi merak eden parti bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum. Şurada duruyor bizim nazarımızda diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapıyorsa o gün ilkesel konuyu dayatmamış olmamızdandır. Hiç İyi Parti’ye ve onun liderine kızmıyorum. Bağra basılan taşı kim merak etmediyse onları da kastediyorum."


Tüm bunlar ve verilecek birçok örnekte İYİ Partinin durduğu yer açık.

Aslında Elazığ örgütü de bu duruştan rahatsız, bu konumlama  ve söylemleri kendileri de yakıştıramıyorlar. Zira Elazığlı hiçbir milliyetçi, hükümeti ve Erdoğan’ı devirme bahasına HDP ve Fetö ile iş tutmaz, buna onay vermez.


İyi Parti teşkilatlarına tavsiyemiz odur ki, sizler belki kendi partinizde faydalı olmayı ve ülkeye faydalı olmayı tüm samimiyet ve çabanızla isteyebilirsiniz. Ama biliniz ki yüksek tepelerde bu işler sizin düşündüğünüz gibi olmuyor. 


Birtakım vaatler karşısında insanların ilkleri ve savunduğu ilkeleri savrulabiliyor.


Siz teşkilat olarak çalışmalarınızı sürdürün ama günün birinde Ümit Özdağ çizgisine gelebilme ihtimalini de asla göz ardı etmeyin.  Genel merkezin hatalarını dile getirir ama sizin hassasiyetlerinizin onlarla çok örtüşmediğini çok net görebiliyoruz.