İnsan kargaşası

Oyuncu Ceyda Düvenci, 10 yaşındaki kızı Melisa'nın genç kız olduğunu sosyal medyadan duyurmuş.

İnsan kargaşası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düvenci paylaşımına "Gün senin günün... Gözümde mutluluk gözyaşları... Balköpüğüm genç kız oldu... Gelsin ritüeller... Kutlayalım yeni zamanını notunu düşmüş.  
Erkeklerin sünnet düğününe atıfta bulunuyor adeta. Sanki erkek sünnet düğünlerinden öç alıyor. Yani her insan doğuşuyla birlikte ömrü vefa ettikçe ilerleyen yaşıyla birlikte çeşitli gelişim ve değişimler yaşar.


 Bu değişiklikler biyolojik fizyolojik ruhsal ve psikolojik olabilmektedir. Ve bu değişikliklerde genellikle ergenlikle birlikte üst seviyelere çıkan belirtilerle devam eder.
 Kızlar da ayrı erkeklerde ayrı şekillerde seyreden bu değişimlerin ortak bazı özellikleri de vardır. Yani oğlumun sesi kalınlaştı, koltuk altı kıllanmaları başladı yaşasın erkekliğe adım attı şeklinde bir paylaşım ne kadar abesle iştigal ise Ceyda hanımın bu paylaşımı da o kadar abesle iştigaldir. 


Çocuklara mahremiyet bilincini aşılayacak olan en birinci yetkililer olan ana babalar bunu yapıyorlarsa vay çocukların haline... Hele de topluma rol model olan birinin böylesi bir absürtlüğe imza atıyor olmasının mantığı, kılıfı, kefesi hiç yok. 


Bu toplumda kadın erkek eşitliğini sağlamanın yolu erkeklere yapıldığında yanlış hata olarak gördüğün durumun aynısını getirip kız çocuğuna yapmakla olmuyor! Hele de İslam'da yeri olan erkek sünnetinin topluma duyurulma zorunluluğu ile bir kız çocuğunun en mahrem hali olan hayız halini duyurma asla aynı şeyler değildir! İnsanlarımızın hele de aydınlarımızın kafası ne kadar sığ... 


Biz bu ülkede kadının da erkeğin de mahremiyetinin önemsendiği tablolara hasret kalmaya başladık. Kimse sığ zihninin ürünlerini bu ülkeye değer olarak atfetmeye kalkmasın altında kalır her kim olursa olsun!..


 Bırakın  da artık insanlar insan olarak değer alsın bu ülkede. Kadını erkekle, erkeği kadınla sindirme eylemleri nihayet bulsun artık! Bilinmelidir ki ne kadına öteki muamelesi ile ne de erkeğe beriki muamelesi ile hasretini duyduğumuz "insan olma" kavramını bulup ona ulaşamayacağız. 


İnsan kargaşasına dönen kadın ve erkek çığırtkanlığı bizi hedefe yaklaştırmıyor aksine ıraksak bir döngüye dönüşüyor. Bizim insana ihtiyacımız var azizim!..