İmzalar Atıldı

Özel Haber: Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Mega Projeleri' arasında yer alan altyapı sorununun çözümü için gerekli maddi kaynağı sağlayacak projede imzalar atıldı.

İmzalar Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Enes YILAR/Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve yıllardır çözüme kavuşturulamayan altyapı sorunu için en önemli düğümlerden biri açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili Kuruluşu İLBANK ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) arasında çevreye duyarlı 35 projenin hayata geçirilmesini sağlayacak "Yerel Yönetimler Çevre Geliştirme Projesi Kredi Anlaşması" imzalandı. 

Yapılan anlaşma ile aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 9 ilde, 3,5 milyar liralık finansman ile başta çevresel altyapı sektörü olmak üzere, ulaşım ve afet riski yönetimi sektörlerinde, 35 projenin hayata geçirilmesi sağlanacak ve Elazığ’ın altyapı sorunu tarihe karışmış olacak.

SORUN KISA SÜREDE ORTADAN KALKACAK
Yapılacak olan altyapı ve arıtma projeleri için Elazığ’a 82,3 milyon € bütçe ayrıldı. Elazığ’ın en büyük sorunu olan altyapı sorununun ortadan kalkması adına yürütülecek proje için 10-15 gün içerisinde İLBANK  ve Elazığ Belediyesi arasında sözleşme yapılacak. Sözleşme süreci sonrası 2-3 ay içerisinde gerçekleştirilecek ihale ile projeye başlanmış olacak ve Elazığ’ın altyapı sorunu tarihe kavuşacak.

BÜYÜK MÜCADELE SONUÇ VERDİ
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın en büyük sorunu olan ve daha önce birçok kez seçim vaatleri arasında yer almış altyapı sorununu çözeceğini ifade etmişti. Göreve geldiği günden bugüne sorunu çözmek için çalmadık kapı bırakmayan Başkan Şerifoğulları’nın çabası sonuç verdi ve projenin hayata geçirilebilmesi için gereken maddi kaynak bulunmuş oldu.

DEPREM FIRSATA ÇEVRİLDİ
24 Ocak depreminden sonra ilimize gelen JICA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi, Elazığ’ın altyapı yenileme çalışmaları için JICA’ya yapılan kredi desteği başvurusu doğrultusunda ilimize gelerek incelemelerde bulunmuştu. Ziyaret sırasında altyapı sorunu için destek isteyen ve büyük bir gayret oraya koyan Başkan Şerifoğulları’nın çabası sonuç verdi ve süreç fırsata çevrilerek Elazığ, 9 il ile beraber destek alabilen şehirlerin arsına girmiş oldu. 

“DESTEK OLACAĞIZ”
25 Şubat 2020 tarihinde Elazığ’a gelen ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İller Bankası Genel Müdür Yardımcıları Selahattin Özsoy ve Emrah Baydemir ile birlikte afet sonrası yıkım yapılan alanlarda incelemelerde bulunan JİCA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi şu ifadeleri kullanmıştı:  “Biz de Japonya olarak afetleri fazlaca yaşayan bir ülkeyiz, burada yaşanan acıları, sıkıntıları anlıyoruz. İnsanların bir an önce normal hayatlarına dönmesi için biz de elimizden gelen gayreti gösterip destek olmaya çalışacağız.”

“ALTAPI SORUNUNA NEŞTERİ VURACAĞIZ”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gerekli finansal desteğin sağlandığı zaman çalışmaların başlayacağını belirterek projenin detayları ile ilgili şu bilgileri vermişti: “Şehrin altyapı sorununu çözüme taşıyacak altyapı yenileme çalışmaları ve yeni ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kazandırılması yönünde adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam ediyoruz. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan projeye ilişkin başlattığımız çalışmalar kapsamında,1052 km içme suyu hattı, 20 km yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattı yetersiz olan bölgelere 55 km toplayıcı hat döşenecek.  Elazığ’ın en önemli sorunu olan altyapı sorununu çözüme taşıyacak projeyle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek, sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Projeyle aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı döşenecek. JICA’ya yaptığımız kredinin onaylanmasıyla birlikte projelere ilişkin finans desteği sağlayarak, çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

“SU KESİNTİLERİNDEN BİZ DE YORULDUK”
Geçtiğimiz günlerde Hakimiyet TV canlı yayınına katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, altyapıdan kaynaklı sorunlardan kendilerinin de artık usandığını vurgulayarak bu sorunun kısa süre içerisinde ortadan kalkacağını belirterek şunları söylemişti: “Altyapıyla ilgili büyük bir problemimizin olduğunu bütün şehir biliyor. Su kesintilerinden bizler de yorulduk. Altyapının maalesef yetersizliği, çok eski yapılardan oluşması ve asbestli, kireçli boruların yani sağlıklı olmayan borulardan şehrimize su verilmesinden rahatsızız. Bununla birlikte çok ciddi manada da kayıp-kaçak su ve bunun belediyeye yükü var. Hamzabey Barajı’nın kendi şebekemize aktarılması ile birlikte su sorunumuzu kısmi olarak çözdük ama gün içerisinde oluşan arızalardan dolayı kesintiler vatandaşlarımızı da bizleri de yoruyor. Üstüne basa basa söylüyorum altyapı sorunu da ihalesini yaptıktan sonra kısa süre içerisinde şehrin büyük bir problemini de çözmüş olacağız, o zaman çok daha mutlu olacağız.”