İmamoğlu'nu Büyütüyorlar

Kim okuyor, kim dinliyor ve kimler üzerine alınıyor bilmiyoruz ama 2019 yerel seçimlerde söylediğimiz şeyleri ne yazık ki bugün de söylemek zorunda kalıyoruz.

İmamoğlu'nu Büyütüyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 yerel seçimleri öncesinde de sonrasında da dediğimiz şuydu. İstanbul’da seçimleri CHP kazanmadı, Ak Parti göstere göstere kaybetti.

Aynı durum 2024’te de tekerrür edecek gibi. Ak Parti 2019’da da Ekrem İmamoğlu’na çok yüklenmiş, Rum demiş, farklı ithamlarda bulunmuştu. Dahası Karadenizlilerin sahiplenme içgüdüsünü harekete geçirerek bazı söylemler geliştirmişlerdi.

Bundan da ötesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alınmış ve İmamoğlu bu durumdan siyaset üretip önce birinci seçimi, ardından da farkı 12 binden 800 bine çıkarak ikinci seçimi kazanmıştı.

Pazar günü yapılan büyük İstanbul mitinginde de Ak Parti İBB adayı Kurum’un projeleri yerine daha çok İmamoğlu’na yüklenildi. İşte bu tam da İmamoğlu’nun istediği şeydi. Zaten her fırsatta benim rakibim Kurum değil Erdoğan diyen İmamoğlu, bunu anında siyasi şova döndürecek ve mağduriyet üzerinden, “elimi kolumu bağladıkları için yeterli hizmet edemedim” savunmasına sığınıp yine buradan yükselmeyi düşünecekti.

Umarız İstanbul halkı bu tür polemikler ve sahte mağduriyetler üzerinden değil, deprem gibi her İstanbulluyu birebir ilgilendiren bir gerçeklik üzerinden tercihini, bu konuda uzmanlığını ispatlamış Kurum’dan yana kullanır.