Sönmez'in Çağrısı

31 Marta günler kala siyasiler kadar eski siyasilerin de seçmenlere yönelik seslenişlerine şahit oluyoruz.

Sönmez'in Çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş dönem Ak Parti’de il Başkanlığı yapan Mahir Sönmez,  sosyal medya hesabından yayınladığı bir yazı ile kırgınlıklar ve küslükler olsa da Ak Parti’ye destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti vefa vurgusu yaptı.  Ak Parti eski İl Başkanı Mahir Sönmez’ın bu vefa çağrısına Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı da destek verdi.

Her iki çağrının mesajında da bazı eksiklikler, yanlışlar ve hatalar olsa da zaman zaman kırgınlıklar ve küslükler oluşsa da dava ve lideri yalnız bırakmayalım ve oy vermekle kalmayıp seçimin kazanılması için çalışalım. Belli ki bu mesajın verilmesini gerektirecek bazı olaylara tanıklık edilmiş sahada. Belli ki eskiden sadakat ve samimiyeti sorgulanmayacak bazı dava adamlarının farklı tepki ve yönelimlerine şahit olunmuş.

Öncelikle yapılan iki çağrıdan anlaşılan o ki Ak Parti eski Ak Parti değil.  Değişik vesilelerle kırgınlar, küskünler var. Bu kırgınlıkların sebebi siyasi aktörler olduğu gibi yönetim ve uygulamalardan kaynaklanan problemler de olabilir.

Ekonomi, enflasyon, Gazze konusunda beklentilere cevap verilememesi, beyaz Ak Partililer makamlardaki lüks ve şatafat içinde yaşarken samimi dava adamlarının ötelenmesi ve onlara “öteki”  bakılması, Genel Merkezin belirli kesim ve çıkar lobilerinin hegemonyasına girmesi, bazı bakan danışmanlarının komisyon karşılığı ihale koparması, halkın ilkesel ve etik değer  beklentilerine cevap verilememesi gibi etkenler bir kırgınlığı, hayal kırıklığını ve sıdkın sıyrılmasını getirmiş olabilir.

Sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun, haklı ya da haksız fark etmez, hem Mahir Sönmez hem de Ejder Açıkkapı’nın açıklamaları böyle bir vakanın olduğunu ve seçimin kaderine etki etme ihtimalini ortaya koyuyor.

Parti tabanı, bu çağrıları güzel ve anlamlı bulmakla birlikte, zamanlaması açısından manidar buluyor. Ve “biz sadece seçim zamanlarında hatırlanacak ve her makama ve ranta doymuş isimler tarafından gönlü alınmaya çalışılacak kişiler miyiz?” diyor.

Ve aynı kesimler, kendilerine davaların ihanet etmiş hükmü verilerek yapılan bu çağrılara sebep olacak kırgınlıkları oluşturan kesimlere yönelik ne zaman bir çağrı yapılacak ya da yapılacak mı asıl onu merak ediyor.

Aynı isimler bu kırgınlıklara sebep olan şahıslara ya da buna sebep olaylara yönelik bir çağrı yapacak yiğitliği gösterirler mi bilinmez ama seçimlerden sonra Ak Parti’nin birinci önceliği kırgınlıkların sebebini araştırıp bunun izalesi yönünde adımlar atmak olmalı. Yoksa bu çağrılar birleşmeye değil, tepki olarak kitlesel kopuşlara sebep olabilir.