Halk Kime İlgisiz?

31 Mart seçimleri sebebiyle tüm partilerin adaylarını sahada görüyor, çalışmalarını da mesleğimiz gereği takip ediyoruz.

Halk Kime İlgisiz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu takip zaman zaman adayların seçim çalışmalarını bizzat takip etmekle olduğu gibi medyaya yansıyan taraflarıyla da takip ediyoruz.

Bazı adayları gittikleri mekânlarda coşkuyla karşılanıp havai fişeklerle uğurlanırken ve halkın ilgi ve teveccühü her an hissedilirken, bazı adayların programları oldukça sönük ve halkın ilgisizliği ve duyarsızlığı ile geçiyor. 

Genelde halka dokunan ve onların gönlüne girme yerine her seçimde proje sunarak birikim ve donanım görüntüsü verenlere çok itibar edilmiyor.

Bu gerçeği  ilgili partilerin basına servis ettikleri resimlerden de açıkça görmek mümkün.
Adam ciddi ciddi proje anlatıyor ancak kahvehanedeki  vatandaşın ilgisini çekmediği gibi oyununu bırakıp dönüp bakmıyor bile…
Bunda vatandaşı suçlamak  yerine adayların halkla frekans kurmalarındaki  iletişim beceriksizliği olarak yorumlamak kadar, konuşmayı yapan adayın partisinin halktaki karşılığına da bağlamak mümkün.

Bazı partiler, geçmişin hatalarından kurtulamadıkları gibi hatalarını hala ve inatla savunur konumda kaldıkları için halkın da bakışı menfi oluyor ve bu durum gidilen her yerde karşılarına çıkıyor.

İşin en ilginç ve vahim  tarafı ise söz konusu  partiler, kendi adaylarına halkın ilgisizliğinin çok net olarak görüldüğü ve  sadece kendi yanında götürdüğü 3-5 kişinin adaylarını dinlediği çok net görünen resimleri bizzat kendileri basına servis etmeleri…
Bu görüntü ile aday ve partinin tanıtımı ve reklamı yerine menfi tanıtımın yapıldığını düşünemeyen ve fehmedemeyen kişilerin dikkatsizliğinin faturasını da seçim sonunda adaya yıkıp çıkacaklar. 

Oysa aday tanıtıma ciddi bütçe harcıyor ancak durum tersi bir hale bürünüyor.
Daha dikkatli ve özenli çalışmalarını tavsiye ediyoruz.