Ak Parti'de Değişim Zamanı

31 Mart Yerel Seçimlerinde ikinci parti konumuna düşen Ak Parti bu durumdan kurtulmak için izleyeceği politikaları  belirlemek amacıyla anketler ve teşkilat raporlarından çıkan sonuçları çalışıyor. Ortaya çıkan sonuç partinin halktan koptuğu ve yapılacak değişimin sadece  isimlerle sınırlı olmayıp politikalarının da değişmesi gerektiği yönünde.

Ak Parti'de Değişim Zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin birinci parti, AK Parti'nin ise ikinci olarak çıkmasının nedenleri üzerinde geniş katılımlı bir anket çalışması yanında teşkilatların raporlarını sunmaları devam ediyor.

Anketlerde, CHP ve diğer partilere giden oyların yanı sıra, sandığa gitmeyen seçmenlerin de nabzı tutuluyor.

Ak Parti, ikinci olduğu 31 Mart seçim sonuçlarıyla ilgili veriler toplanmaya devam ediyor. 

Vatandaşın kendi partilerinden beklentilerini net olarak ortaya çıkarmaya çalışan Ak Parti,  değişik şirketlere yaptırdığı anketlerle bir sonuca ulaşmayı hedefliyor.

Ak Parti'de Değişim Zamanı

YENİ BİR HİKÂYE YENİ BİR PROGRAM

Teşkilatlardan ve milletvekillerinden gelen rapor ve önerilerle birleştirilecek olan tespitler partinin bundan sonraki yol haritasında etkili olacak. Yeni bir program, yeni bir hikâye ortaya çıkarılacak.

CHP HALA BİRİNCİ, AK PARTİ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

AK Parti'nin seçmen tabanındaki oy kaymalarının henüz durmadığını, seçimden sonra küçük de olsa oy oranlarında gerilemenin devam ettiğini belirten AK Parti kaynakları, mevcut durumda CHP'nin birinci parti olma özelliğini sürdürdüğüne de dikkat çekti. AK Parti'de yapılan istişare toplantılarında değişim beklentilerine yönelik de görüşler dile getiriliyor. Parti kurmayları, kongre ile birlikte parti yönetiminin büyük bölümünün değişeceğini ve parti politikalarında  dikkat çekici değişiklikler olabileceğini dile getiriyor.

Ak Parti'de Değişim Zamanı

“KİŞİLERİN DEĞİŞİMİ YETERLİ OLMAZ”

AK Parti'deki önemli isimlerin ortak görüşünün ise "Kişilerin değişimi yeterli olmaz. Politikalar değişmezse, bir dahaki seçimde de benzer sonuçlarla karşılaşılır" şeklinde olduğu ileri sürüldü. 

Ak Parti'de Değişim Zamanı

GİDEN OYLARI GERİ GETİRME PLANI

AK Parti'deki istişare toplantılarında ve Strateji Kurulunun yaptığı toplantılarda katılımların büyük bölümü, yerel seçimlerde başka partilere giden oyların o partilerde kalıcı olmamasına yönelik, yeni ve radikal adımların atılması yönünde görüşler dile getiriliyor.