Ak Parti Halktan Koptu mu?

2024 yerel seçim sonuçlarının etkisi sürüyor. CHP'nin birinci parti, AK Parti'nin ise ikinci olarak çıkmasının nedenleri üzerinde geniş katılımlı bir anket çalışması yapıldı. Ankette, CHP ve diğer partilere giden oyların yanı sıra, sandığa gitmeyen seçmenlerin de nabzı tutuldu.

Ak Parti Halktan Koptu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti kaynakları, oy kaybında yüzde 50'nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını kaydetti. Ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti'nin 'halktan kopması' gösterildi.

Bu araştırma bize dün CHP, Adıyaman’da nasıl kazandı?” yazısını hatırlattı. CHP milletvekili iken şehrin gönlünü ve sevgisini kazanmış Abdurrahman Tutdere, Belediye başkan adayı gösterilmiş ve Ak Parti adayı bürokrasinin soğuk yüzü Ziya Polat yüzde 27 oy alabilirken, Adıyaman gibi muhafazakâr bir ilde CHP adayı Tutdere yüzde 50 oy alarak ezici bir üstünlükle Belediye başkanı seçilmişti.

Bizler dün Ankara-Elazığ uçağında geçen ve Tutdere’nin gönüllere nasıl girdiğine örnek teşkil eden şık ve naif bir jestini içeren bir olayı aktardıktan sonra, Ak Parti genel Merkezinin Adıyaman örneğinden yola çıkarak bir değerlendirme yapmasını talep etmiştik. Bizim bu talebimizle  yapılan bir anket sonucunun örtüşmesiyle  bir kez daha ortaya çıktı ki Ak Parti halktan ciddi anlamda kopmuş.

Biz dün Tutdere olayını yazdıktan sonra bir dostumuz da bizden bir uçak olayını hatırlattı.

Olay yine bir Ankara-Elazığ uçuşunda gerçekleşiyor. Ak Partili bir Milletvekili havaalanına gidiyor. Chelk-in işlemleri sırasında kendinden önce iki milletvekili aynı işlemi yaptığı için kendisine  1 C veriliyor. Bunun üzerine vekilimiz orada kıyameti koparıyor ve “bana 1A’yı vereceksiniz, benim milletvekili sıralamam daha önde” diyerek resmen olay çıkartıyor.  Bu duruma şahit olan yolcular da şaşkınlık içerisinde bir birlerine bakıyor ve “bir milletvekili kendi arkadaşlarına bile böyle bir olaydan dolayı sitem eder mi, hiç yakışmadı” diyerek başlarını vekilden farklı bir yöne çeviriyorlar.

Bir yanda CHP’li milletvekili tavrı, bir yanda Ak parti milletvekili tavrı. Bunun adı halktan kopmak değil de nedir Allah aşkına…

Ak Parti, yeniden kendi seçmeniyle aynı yoldan yürümeyi başarır mı ya da bunun için ciddi adımlar atar mı bilmiyoruz ama bu işin artık yapılan anket sonuçlarıyla kalmayıp adım atılması zamanının geldiğine inanıyoruz.

Ak Parti ya halka dönecek ya da halktan dönecek. Üçüncü seçenek yok.