'Gazetecilerin Hak Ettikleri Güvencelere Kavuşmasını Temenni Ediyorum!'

FHGC Başkanı Semih Erdem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

'Gazetecilerin Hak Ettikleri Güvencelere Kavuşmasını Temenni Ediyorum!'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, bir kutlama mesajı yayımladı. Bu özel günü bayram gibi değil dayanışma günü olarak karşıladığımızı ifade eden Başkan Erdem, “Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün; mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum” diyerek gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulmasını temenni ettiklerini belirtti. 

FHGC Başkanı Semih Erdem, “Ben bütün meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu kutsal mesleği icra ederken şehit düşenleri ve çeşitli nedenlerle ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı da sevgi, saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 

“BU ÖZEL GÜNÜ BİR BAYRAM GİBİ DEĞİL, DAYANIŞMA GÜNÜ OLARAK KARŞILAMAKTAYIZ!”
Bu özel günü dayanışma günü olarak karşıladığımıza değinen Başkan Erdem; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, basının içinde olduğu zor şartlardan dolayı maalesef bir takım burukluklar yaşıyoruz ve biz basın mensupları bu özel günü bir bayram gibi değil de dayanışma günü olarak karşılamak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar nedeniyle ‘bayram’ değil ‘dayanışma günü’ olarak kutladığımız ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle, çözüm bekleyen sorunlarımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Çünkü sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, sürekli itibar kaybeden basın mesleğinin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır” diyerek basın sektöründe mesleki düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. 

“GAZETECİLERİN, HAK ETTİKLERİ GÜVENCELERE KAVUŞTURULMASINI ARZU EDİYORUZ!” 
Sözlerini sürdüren Başkan Erdem; “Ama bütün bunlar hak odaklı, insan odaklı gazeteciliğe gönül vermiş, yürekten inanmış gazetecileri mesleklerini yapmaktan alıkoyamayacaktır. Dileğimiz içinde bulunduğumuz zorlu dönemin bir an önce sona ermesi, gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının ve hukuklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin itibarının yeniden sağlanmasıdır. Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün de mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum” diyerek mesajını tamamladı.