GAFAM GULAĞIM ELE RAHAT

GAFAM GULAĞIM ELE RAHAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cuma akşamından başlayıp pazartesi sabahına kadar devam eden tam kapanmayı geride bıraktık. Salgının hızını kesmeye yönelik bu tedbir birçokları için faydalı, bazıları için itibar gösterişi, bazılarımız için de çalışma ve yorgunluk getirdi.

Yoğun çalışan ve işleri çok iyi olmayan esnaf kardeşlerimiz bu durumdan epey mutlu oldular. Her ne kadar ödenmesi gereken çekleri vergi, kira gibi giderler varsa da zaten gelen çok müşteri yoktu ve zaman zaman siftahsız eve gidiyorlardı. Esnaflarımız ve elemanlar için iyi bir dinlenme fırsatıydı.

Yasaklar, bazılarının “yasaklara rağmen dışardayım” diyerek canlı yayın yapıp hava atmalarının da bir vesilesi oldu. Aracına binip Elazığ sokaklarını turlayan ve arabesk müzikle havasını atan hemşerilerimiz ayrıcalıklı ve alemin kralı olduklarını gösterdiler.

Bir gurup da vardı ki dışarının tantanası, işleri yetiştirmekle kendisinden beklenen mükellefiyetleri yerine getirme arasında bocalayan, kapalı kalmaktan çok mutlu olmasa da uzun süre kapalı kalmaktan ruhu sıkılsa gönlü daralsa da arayan soranlara karşı “valla çoh hoş, gafam kulağım rahat” diye kendini teselli edenlerdi.

Bu haftanın en karlıları ise; uzun süreden beri başucuna koyduğu iki kitabı okuyan, merak ettiği üç konu hakkında 6 makaleye başvuran, bilgisayarında düzenleme yaparak istediği dosyalara daha hızlı ulaşabilme tasnifi yapan, gelecek hafta sosyal medya üzerinden yapmayı planladığı seminerine çalışma fırsatı bulanlardı.

Anlayacağınız, gafamız gulağımız rahat verimli bir hafta sonu geçirdik. Bakalım önümüzdeki hafta sonu nasıl bir aktivite bizi bekliyor. Bu hafta hazırlıksız yakalandık malzeme almadık ama haftaya evde pizza yapmayı ihmal etmeyiz inşallah.