FKA Yalnız Bırakılmasın

Bu şehrin kalkınmasında ve ilerlemesinde en önemli potansiyelin turizm olduğunu sıklıkla yazan ve bu konuda öneriler getiren Hakimiyet Gazetesi, konu ile ilgili yapılan hemen her çalışmayı yakından takip ediyor ve sayfalarına taşıyor.

FKA Yalnız Bırakılmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik, Belediye başkanlıkları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, diğer kamu kurumları ve STK’lar ile turizm firmalarının gerçekleştirdikleri hizmetlerden her zaman heyecan duyuyor ve bunun artmasını beklediğimizi ifade ediyoruz.

Son yıllarda valilik, yerel yönetimler, il özel idaresi, Kültür Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının yeterli ödenek ve bütçeleri olmadığından olsa gerek turizm konusuna da Fırat Kalkınma Ajansı el atmak zorunda kaldı.

Bu kurumun; Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerine hizmet vermesinin avantajları ile imkânları birleşince turizm alanında  bölgesel ve bütüncül bir yaklaşım sergilendi ve bu bölgeye düzenlenen turların sayısının artması için düğmeye basıldı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli, birçok doğal ve tarihi güzelliği bağrında barındırıyorsa bu mekanları görmek ve turizmin hizmetine sunmak da görevimiz olmalı diyerek işe koyulan FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’ya bu gayreti ve feraseti için  teşekkür ediyoruz.

Ancak biz hemen konuya duyarlı bir yayıncılıkla halkın gezmek ve görmek için gittiği bu beldelerin temizlik, sosyal tesis, lavabo, dinlenme alanı, otopark gibi altyapı sorunlarının çözülüp çözülmediği, eksiklikler varsa da kısa sürede giderilmesi gerektiği uyarısını yapıyoruz.

Her il kendi güzelliklerini ve değerlerini gurur duyacak ve insanların “iyi ki gelmişiz” cümlesini kurdurmaya yönelik çalışmalar yaparsa FKA’da yaptığı bu projeden iyi sonuç alır. Hem şehrimiz hem de komşularımız birer cazibe merkezi olur.