Fıratta matematik performansı: Davranışların matematiği

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünün düzenleyeceği ve Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Sarı, Fırat Üniversitesinden Doç. Dr. Asıf Yokuş ve Adıyaman Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serbay Duran'ın konuşmacı olarak katıltılacakları panelin moderatörlüğünü Ardahan Üniversitesinden Doç. Dr. Hülya Durur yapacaktır.

Fıratta matematik performansı: Davranışların matematiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünün düzenleyeceği ve Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Sarı, Fırat Üniversitesinden Doç. Dr. Asıf Yokuş ve Adıyaman Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serbay Duran’ın konuşmacı olarak katıltılacakları panelin moderatörlüğünü Ardahan Üniversitesinden Doç. Dr. Hülya Durur yapacaktır.  

İlk olarak söz alacak olan Prof. Dr. Murat Sarı’nın davranışların matematiksel modellerini ortaya koyarak konuşmasında dinleyicileri matematiğe farklı bir perspektiften bakmaya davet etmesi beklenmektedir. İkinci olarak sahne alacak olan Dr. Öğr. Üyesi Serbay Duran ise bu perspektiften yola çıkarak matematiğin tarihsel serüvenine ve modellerin uygulamadaki önemine bir yolculuk yaptırması öngörülmektedir. Son olarak ise Doç. Dr. Asıf Yokuş’un, uygulamada ortaya çıkan bazı gerçekçi davranışların modellerini bilgisayar kodları yardımıyla dinleyicilere adeta bir görsel resital şeklinde sunması beklenmektedir. İlgilenenlerin bu akademik ziyafete iştirakleri içtenlikle beklenmektedir.