Ural, Ağabeylik Yapamamış

Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen bazı isimlerin yanlış beyan, yorum ve açıklamaları, partiye yarar yerine zarar veriyor.

Ural, Ağabeylik Yapamamış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’ye ve Erdoğan’a her fırsatta destek veren ve bunu açıkça yapan sanatçı Hakan Ural, Yorumculuğunu yaptığı "Neler Oluyor Hayatta" isimli programda "Z kuşağı eski siyasetçileri ne kadar tanıyor?" başlığıyla yapılan bir sokak röportajını değerlendiren Hakan Ural, Z kuşağının oy kullanmaması gerektiğini söyledi.

Bakın neler söylemiş Hakan Ural:  "Ülkede siyasetle bir alakan yok. Ülkenin kendisiyle ilgili yakın geçmişini bilmiyorsun, geçmişini bilmiyorsun. Bugün bu ülkede ne olduğunu bilmiyorsun, bu ülkenin nelerle mücadele ettiğini bilmiyorsun, ideolojik olarak olgunlaşmış düşüncen ve fikrin yok ama oy atıyorsun. Belirleyicisin. Çok üzücü ve ürkütücü değil mi bu? Ben rica ediyorum gerçekten, bu farkındalığı yoksa oy kullanmamaları lazım bence."

Ural’ın tespitleri çok yanlış değil. Gençliğin özellikle Z kuşağı diye ifade edilen gençliğin toplumsal meselelerle duyarlılığı, sosyal medyada takip ettiği oyunlar kadar değil.

Ancak bu gerçeği bu kadar ötekileştirici ve karşı tarafı inciten  bir tarzda söylemek  çok doğru değil. 

Hakan Ural, keşke Z kuşağının ülke ve dünya meselelerine ilgisizliğine dikkat çekip bunların güncel olaylara ve ülkemiz sorunlarına daha duyarlı, bilgili ve ilgili olmaya davet etseydi. Ve hatta bununla ilgili birkaç kitap, araştırma ve belgesel izlemelerini tavsiye etseydi bir ağabey olarak.

Ancak Z kuşağı tümüyle cahil ilan eden ve onların en demokratik hakları olan oy kullanmalarını gereksiz ve önemsiz gören bir bakış, hem Ak partiye zarar verir hem de tüm gençlerin tepkisini çekerek tepki oylarının patlamasına sebep olur.