Emeklilere Seçim Zammı

Kaç gündür emeklilerin seçimin kaderini belirleyeceğine yönelik haberler yazıyoruz. 

Emeklilere Seçim Zammı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümet de bunu görüyor ve biliyor ki geçtiğimiz gün banka promosyonlarının artırılması müjdesini vatandaşlara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından hükümetin de bunun emeklilerde karşılığının ve memnuniyetinin olmadığını görünce yeni bir hazırlık içine girdiği ifade ediliyor.

Seçimin kaderinde etkili olacakları yorumları yapılan emekliler için Ak Parti’nin 24 Mart Pazar günü düzenlenecek İstanbul mitingi  ayrı bir önem arz ediyor.

AK Partililer İstanbul mitingine katılımın seçime dair önemli bir mesaj içereceğini düşünürken, CHP kanadı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vermesi muhtemel müjdelerinin etkili olabileceği yorumunda bulunuyor.

Kulislere düşen son iddiaya göre ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacağı dev mitingde emekliye seyyanen 5 bin lira müjdesi verecek.

Gıdım gıdım yapılan artışlar, verilen sözler ve en son promosyon artışı müjdesinin ardından bu kez de tüm emeklilere seyyanen 5 bin TL zam.

Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak ve aldığı maaş ne olursa olsun hepsine eşit olarak yapılacak 5 bin TL zamla en düşük emekli maaşı da 15 bine yükselecek.

20 bin TL maaş alan bir emekli ise 25 bin TL maaş alacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamalarda emeklilere zam yapacak kaynakları olmadığını ifade eden hükümet kaynaklarının bu açıklamalarından günler sonra 5 bin TL zam yapacaklarına dair çalışmalar da gösteriyor ki seçimlerin kaderi gerçekten emeklilerin elinde.

Yapılan anketlerde iyi sonuçlar çıkmıyor ve emeklilerin oyları alınamıyor gözüktüğü için böylesi bir karar alınması seçimlerin seyrini değiştirir mi bilmiyoruz ama emekli içine düşürüldükleri bu konuma epey bilenmiş gibi gözüküyor.