Deprem Konutlarında Türk Bayrağına Büyük Saygısızlık!

Adıyaman'da depremzedelere 8 Şubat tarihinde teslim edilen yeni konutlarda, kimliği henüz belirlenmeyen şahısların Türk Bayrağını keserek yere attığı görüntüler büyük tepki topladı.

Deprem Konutlarında Türk Bayrağına Büyük Saygısızlık!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ, Adıyaman, Malatya dahil 11 ilde binlerce vatandaş evlerini kaybetti. Depremzede vatandaşlar için inşa edilen deprem konutlarının bir kısmı teslim edilmeye başlanmış, söz verilen diğer konutların inşasının devam ettiği duyurulmuştu. Adıyaman’da evlerini kaybeden vatandaşlar 8 şubat itibariyle konutlarına kavuşmaya başladı. Şehirde depremzedelere ait olduğu iddia edilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı ve ülke genelinde en çok konuşulan konulardan biri oldu.

ANAHTARLARI CUMHURBAŞKANI TESLİM ETMİŞTİ

8 Şubat 2024 tarihinde Adıyaman’da düzenlenen anahtar teslim törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda yetkili katılmış, kent genelinde 640’ı köy evi olmak üzere toplam 2 bin 798 deprem konutu vatandaşlara teslim edilmişti.

'EVLERDEN ÇIKARTILSINLAR'

Sosyal medyaya yansıyan ve kamuoyunun büyük bir kesimi tarafından kınanandı. Türk bayrağına yapılan saygısızca hareketlerin ardından sosyal medya kullanıcıları, görüntülerdeki şahısların evlerden çıkartılması gerektiğini savundu.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

“Adıyaman'da deprem konutlarını teslim alan kendini bilmez nankörler, balkona asılan Türk bayraklarını aşağı attılar. Bu vatansız, ezansız, izansız ve bayraksız hainleri evvela o evlerden, sonra da bu ülkeden kovmalı.”

“Adıyaman’da teslim edilen evlerdeki bazı şahıslar rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızı söküp yere attı. Bu kişiler tutuklanmalı. Hak sahibiyse ev geri alınmalı. Bayrağımıza bu hainliği yapanın dağdaki teröristten farkı yok. Bu cahillik filan değil, hainlik!”

“Adıyaman Örenli Mevki Devlet sana deprem konutu yapsın sen tut Türk bayrağını yere at. Hainlik içinize işlemiş.”