Elazığ'da Siyer Sınavına Yoğun Katılım

Peygamber Sevdalıları Vakfı Tarafından yapılan Siyer Yarışması bugün Elazığ'da da yapıldı. Elazığ Merkez İlçe ve Beldelerde toplam 15 farklı noktada yapılan Sınava 3 bin 500 kişi katıldı.

Elazığ'da Siyer Sınavına Yoğun Katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen "Siyer Yarışması" 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada 1 ve 2'inci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'ücü kategoriler için 75 soru yer aldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörü Erkan Yaman Elazığ Merkez, Keban, Ağın, Baskil, Arıcak, Alacakaya, Sivrice, Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçelerinde, Mollakendi ve Yurtbaşı Beldeleri ile birlikte toplam 15 farklı nokta da 3500 kişinin sınava katıldığını belirtti. Elazığ merkezde 4 farklı noktada sınav gerçekleştirildiği belirten Yaman tüm Peygamber Sevdalıları Vakfı çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Elazığ'da Siyer Sınavına Yoğun Katılım

Elazığ`ın Palu İlçesinde gerçekleşen sınav sabah saat 11:00`de Yavuz Selim İlkokul`unda gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Palu İlçe Temsilcisi Kenan Ocak düzenledikleri yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu belirterek amaçlarının Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve hayatlarında yaşam örneği kılmak olduğunu söyledi. Bu sene yüzlerce katılımcının sınava girdiğini belirten Ocak, katılımcılara teşekkür etti.

Sınava katılan öğrenciler başta bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı`na teşekkür ederek sınava çalıştıkları için sınavın kolay olduğunu, bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini ve bundan da çok etkilendiklerini belirttiler.

Elazığ'da Siyer Sınavına Yoğun Katılım

Öğrenci velilerinden Seyfullah Yılmaz,  esas amacın bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatı ve İslam dininin öğrenilmesi olduğunu kendilerinin de sınava kız çocukları ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Torunlarını sınava getiren İbrahim Güngören, ifsat edilmek istenen gençliği Peygamber Efendimizin hayatının öğretilmesi ile bunun önlenebileceğini, Türkiye geneli yüzbinlerce gencin bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini, Palu`da dahi 500 civarında bir katılımın olması dolayısıyla çok memnun olduklarını belirterek Peygamber Sevdalıları Vakfı`na teşekkür etti.

Elazığ'da Siyer Sınavına Yoğun Katılım

Karakoçan İlçesinde de düzenlenen “Siyer Sınavı Yarışmasına” 300 kişi katıldı. Sarıcan Ortaokulu, Şehit Jandarma Mahir Özdemir Ortaokulu ve Nuri Özaltın İlkokulu olmak üzere 3 nokta da sınavın yapıldığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Karakoçan Temsilcisi Hasan Durmaz katılımcılara teşekkür etti.

Kovancılar ilçesinde siyer sınavı yarışması Kovancılar İlkokulunda yüzlerce katılımcı ile gerçekleşti.