Elazığ Belediyesi Elektrik Borcu İçin Kredi Kullandı Mı? Başkan Şerifoğulları Konuya Açıklık Getirdi

Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin 'elektrik borcu için kredi çekildi' iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Elazığ Belediyesi Elektrik Borcu İçin Kredi Kullandı Mı? Başkan Şerifoğulları Konuya Açıklık Getirdi

Elazığ Belediyesi’nin elektrik borcu için şu anda herhangi bir kredi kullanmadığını belirten Şahin Şerifoğulları, Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri arasında yer alan “elektrik borcu için kredi kullanılması” maddesinin sadece yetki almak için olduğunu, yetki alındıktan sonra kredi kullanılmadığını söyledi. Elazığ Belediyesi’nin şehre içme suyu sağlama konusunda kot farkından dolayı pompa istasyonlarının elektrik ihtiyacını karşılamak adına ciddi bir elektrik bedeli yüküyle karşı karşıya kalındığını belirten Başkan Şerifoğulları, bu doğrultuda gerektiğinde bu kredinin doğal olarak kullanılacağını söyledi. Bu yükün anlaşılması için Malatya Örneğini veren Şerifoğulları, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin aylık elektrik bedelinin 7-8 milyon civarında olduğunu ancak Elazığ’da bu yükün 40 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Başkan Şerifoğulları’nın bu açıklamasının üzerine program sunucusu Zeki Akbıyık’a mesaj yoluyla ulaşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu iddiasıyla ilgili hafta içi Şahin Şerifoğulları ile görüşüp gerekli açıklamayı yapacağını söyledi. Şerifoğulları ise “Sayın Vekilimize duyarlılığı için teşekkür ediyorum, selam ve saygılarımı iletiyorum” dedi.