Başkan Şerifoğulları Canlı Yayında Belediyenin Borcunu Açıkladı

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ortak canlı yayında çeşitli iddialara cevap verdi. Başkan Şerifoğulları Elazığ Belediyesinin borcunu açıkladı.

Başkan Şerifoğulları Canlı Yayında Belediyenin Borcunu Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ortak canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın konuğu oldu. Başkan Şerifoğulları canlı yayında çeşitli iddialara cevap vererek belediyenin borcu ve elektrik maliyeti ile ilgili açıkladı.

ELAZIĞ BELEDİYESİNİN YILLARA GÖRE BORCU

2019 yılında 458 Milyon 2020 yılında 416 Milyon 2021 yılında 427 Milyon 2022 yılında 428 Milyon 2023 yılında 779 Milyon 2024 yılında bugün itibariyle 1 Milyar 460 milyon

ELAZIĞ BELEDİYESİNİN YILLARA GÖRE BÜTÇESİ

2019 yılında 550 Milyon 2020 yılında 660 Milyon

2021 yılında 732 Milyon 2022 yılında 1 Milyar 324 Milyon

2023 yılında 3 Milyar 115 Milyon

2024 yılında bugün itibariyle 5 Milyar 575 Milyon

“BUGÜN İTİBARİYLE BORCUMUZ 1 MİLYON 460 MİLYON”

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Biz hiçbir siyasi partiyi ve mensubunu hedef almadan borcumuzu açıklayayım. Son bir haftadır algıyı borçlar üzerine oluşturmaya çalışan bir ekip, elektrik borcu yüzünden batan bir belediye var algısı oluşturmaya çalışılıyor. Öncelikle şunu söyleyeyim biz her yıl borcumuzu açıklamasız. Kimsenin Elazığ Belediyesinin borcu açıklanmıyor deme şansı yok. Biz her yıl belediye meclisinde belediye faaliyet raporu görüştüğümüzde mecliste borcumuzu da çok net bir şekilde açıkladık. Teknolojiden anlıyorlarsa arkadaşlarımız, Google yazsınlar, Elazığ belediyesinin borcu yazsınlar çıkmıştır. Biz düzenli olarak her yıl faaliyet raporunun okunduğu belediye meclisinde borçlar ile ilgili durumu açıklıyoruz. Kimse siz 5 yıl boyunca açıklamamışsınız diyemez. İnternetten araştırdıkları zaman vatandaşlarımız haberleri görebilir. Biz her yıl boyunca borcumuzu açıkladık. 2019, 2020,2021,2023 ve en son altı ay önce borcumuzu açıklamışızdır. Bugüne kadar konuşmayan insanlar çok afaki rakamlar söyleyerek seçim sürecini baltalamak için konuşmaya başlamışlardır. Televizyon başında olan hemşerilerimiz Google’dan öğrenebilir. Elazığ Belediyesini 2019’da devraldığımızda borcumuz 458 milyondu, o günkü belediyenin bütçesi 550 milyondu. 2020 yılında 660 milyon bütçe borcumuz 416 milyona düşmüş borcun bütçeye oranı yüzde 63’e düşmüş, 2021 yılı bütçemiz 732 milyon olmuş borcumuz 427 milyon borcun bütçeye oranı yüzde 58. 2022 yılında borcumuzu tekrar bütçe 1 milyar 324 milyon iken borcumuz 428 milyon borcun bütçeye oranı yüzde 32 olmuş. 2023 yılında bütçe 3 milyar 115 milyona çıkmış borcumuz, 779 milyon olmuş borcun bütçeye oranı yüzde 25 olmuş.  Bugün itibariyle bütçemiz 5 milyar 575 Milyon. Elazığ Belediyesinin bütçesini 10 kat artırdık. Bugün borcumuz 1 milyar 460 milyon. Bu borç bir senede hiç bir şey yapmasak kaptırırız. Borcumuz üç katı çıkmamış, bütçemiz on katı çıkmış. Bütçemiz Türkiye’deki belediyelerden en ön sıralardadır. Yüzde 40’ları gören yatırım oranlarımız var. Yanlış bilgi veriliyor arkadaşlarımız, yanlış bilgi ile muhtemelen seçim sürecinde bunları arkadaşlarımız konuşmak zorunda kalıyorlar. Dediğimiz gibi haftaya Gürsel Erol gitsin iki mali müşavirle araştırsın. Gürsel Beyin adını kullanmamdaki gerekçe, muhalefetin partisidir. Abi olarak gördüğümüz isimdir, gitsin baksın araştırsın. Orada görecektir. Biz işimize bakıyoruz, hiçbir siyasi partinin aktörünü konuşmuyoruz. Bugün sshada gezdiğimizde de hiçbir siyasi partinin figürünü ağzımıza almıyoruz. Buna vaktimizde yok. Çünkü biz o kadar iş yapmışız ki, çoğunu unutuyoruz.  Proje lansman yaptığımız günde hem yaptıklarımızı hem de yapacaklarımızı anlattık. Bizim derdimiz oy devşirmek değil. Bundan sonraki süreçte de hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“BİZ BEŞ YILDIR KREDİ ÇEKİYORUZ, İFLAS ETMEDİK, BEŞ YILDIR ELAZIĞ BELEDİYESİ AYAKTA”

Elektrik Borcu ile ilgili iddialara cevap veren Başkan Şerifoğulları, “İlk defa elektrik borcu için kredi çekmiyoruz. Geçen yılda çektik, ondan önceki yılda çektik. Biz bütçeyi oluştururken, gelirlimizi alt alta topluyoruz, giderleri topluyoruz, artı eksi yapıyoruz. Giderleri ya arsa satışı ile yapacaksın ya da kredi ile kapatacaksın, bunu diğer belediyelerde yapıyor, bunu bizde ilk defa yapmadık. Biz ekim ayında belediyenin gelir giderlerini meclise sunarken, biz bunu meclise sunmuşuz. Biz meclisten bunun ile ilgili yetki almışız. Biz muhtelif işler yazarak, kredi çekme talebini sunmuşuz.  Biz beş yıldır kredi çekiyoruz, iflas etmedik, beş yıldır Elazığ Belediyesi ayakta, projeler yaptık bunları nasıl yaptık. Biz yatırımları yaparken, Elektrik faturasını ödememişiz. Çalışan personelimizin maaşını ödemişiz bir gün bile geciktirmemişiz. Biz meclisten yetkimizi almışız ama krediyi çekmedik. Yetki aldık ama krediyi çekmemişiz. Yarın çeker miyiz? Allah bilir. Ben yöneteceksem çekebiliriz de, hizmetlerin devamı için bu tür şeyleri yaparız. Bunu diğer siyasi partilerden seçilenlerde yapacak. Vatandaş bunlara bakmıyor. Vatandaş evinin önüne gelen hizmete bakıyor. Vatandaş bana hizmet et diyor. Ateşten gömleği giymişsen, sen hizmet yapacaksın, bunu yaparken de ranta müsaade etmeyeceksin. Elektrik Borcunun yüksek gelmesinin nedeni ise içme suyunu kuyulardan su karşılıyoruz. Hamzabey Barajından tam anlamı ile su alamıyoruz. Hamzabey barajından iki aya kadar çalışmaları tamamlayarak, şehrin tamamına su vermeye başlayacağız.  Hamzabey’in tamamını kullanmaya başladığımızda elektrik maliyetini yüzde 40 oranında düşüreceğiz.  Şuana kadar 105 tane fazla kuyu kullanıyorduk Hamza beyden sonra kuyuların sayısını azalttık, bizim ayda 40 – 45 Milyon elektrik faturası geliyor. Malatya’nın kullanış olduğu elektrik faturası 7 – 8 Milyon ödüyor. Biz 40 – 45 milyon elektrik harcaması yapıp ürettiğimiz suyu aylık 10 milyona satıyoruz. Deprem sürecinde suyu, ulaşımı ücretsiz yaptık” ifadelerini kullandı.