DEVA'dan Sezen İstifası

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Sezen Aksu'nun şarkısında geçen Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik 'cahil' sözlerine Elazığ'dan istifa tepkisi geldi.

DEVA'dan Sezen İstifası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu'nun hedef alınması kabul edilemez" demişti.

Genel Başkanının bu paylaşımı üzerine Kovancılar'da DEVA Partisi İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Adem Sağır, Genel Başkanları Ali Babacan’ın, son günlerde seslendirdiği şarkıdan dolayı tartışılan Sezen Aksu’ya destek mesajı atmasının ardından olaya tepki göstererek partisinden istifa etti. 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Adem Sağır, "Dün akşam Genel Başkanımızın twitter üzerinden bir paylaşımı var. Bizler de bu twite duyarsız kalmak istemedik. Çünkü Allah Resulü'nün (Sallallahü aleyhi ve sellem) hak davasını bir karar bilip mücadele eden neferler olarak İslamiyet’e ve ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva annemize yapılan hakarete duyarsız kalamayız, kalmayacağız da. Her gün İslamiyet’e bir saldırı yapılıyor. Biz de insanoğlu olarak Allah-u Teala’ya vereceğimiz hesaplar vardır. Bu hesabı vereceğimiz zaman vicdanlı bir şekilde, onurlu bir şekilde durmalıyız, siyaset için kişiliğimizi ve şahsiyetimizi kaybedip onursuz yaşayacağımıza Allah bize 3 dakika yaşamayı nasip etmesin. Şerefli ve onurlu duruş her zaman bizler için çok önemlidir. Sırf bir yerlere geleceğiz rant elde edeceğiz diye dini bu işlere alet edemeyiz. Sizlerden ricam hakkınızı bizlere helal etmenizdir. Elimizden geldiğince partimizi en iyi şekilde temsil ettik, devletimizin bekası bizim için her şeyden üstündür. Devletin bekasını esas bilip ölene kadar devletimiz için mücadele etmeye edeceğiz. Bulunduğum DEVA Partisinden istifa ediyorum" dedi.  

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, özellikle muhafazakâr çevre tarafından eleştirilip, laik ve seküler çevreler tarafından destek verilen bu açıklaması ile hedef kitlesini de belirlemek istedi. Ve ‘Benim Ak Parti’ye küsüp de partimize gelmek isteyenlere kapım kapalı arkadaş. Bana CHP’den, İyi Parti’den, HDP’den, sol cenahtan insanlar gelsin’  

Eyvallah, bu da siyasette bir duruştur ve takdir edilmelidir. En azından ne olduğunu ve ne olmadığını açıkça ortaya koymuş. 

Kovancılar İl Başkanı istifa ederek bu yük ve töhmetten kurtuldu ama bakalım başka il ve ilçe başkanları da benzer bir hamle yaparak en azından seçmen karşısına çıktıklarında cevaplaması zor bu soruyla yüzleşmekten kurtulmuş olacaklar.