Hoş Geldin Beyaz Rahmet!

Meteorolojinin geçtiğimiz günlerde kar yağışının beklendiğini bildirmesine rağmen yağmayan kar, bu kez iyi başladı ve iyi devam ediyor. Çarşamba günü de yağması beklenen kar, hem yeraltı sularının fazlalaşmasına, hem kuraklığa hem de berekete sebep olacak.

Hoş Geldin Beyaz Rahmet!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birkaç yıldan beri yeteri derecede yağmur ve kar yağışı alamayan ilimizde, yoğun kar yağışı bir takım zorlukları ve çok sayıda trafik kazasını da getirecek.

Mümkün mertebe özel araç kullanmamak, kar lastiksiz trafiğe çıkmamak ve azami derecede dikkatli olmak lazım.

Bunları yapalım ama asla kar yağışından  şikâyetçi olmayalım. Birkaç gün çekeceğimiz zahmetin rahmete dönüşeceğini unutmayalım. Yok, evime çıkamıyorum, yok kırsalda beslediğim hayvanlarıma yem götüremiyorum, yok yolda mahsur kaldım gibi şikayetler ve sonrasın da lanet okuma gibi durumlara asla düşmeyelim.

Karın güzelliğini, keyfini ve getireceği bolluk ve bereketi düşünelim buna odaklanalım.

Elazığ Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri önceden belirledikleri kriz yönetimi eylem planı çerçevesinde öncelikli ulaşım ağlarından başlayarak tüm yolları açma gayretinde olacaklar. Ola ki, yetişememe ya da daha önemli güzergahlara yoğunlaşma olur da geç gelmeler olursa anlayışla karşılayalım.

Kar ve yağış yoksa ekmek, su, tarım ile  vazgeçemediğimiz teknoloji ve internet için gerekli elektriğin de olmayacağı gerçeğini unutmayalım.