'Dernekler Birbirine Düşürülüyor'

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut'u dernek ve STK'ları birbirine düşürmekle suçladı. Muhtar Gülbasan, Milletvekili Metin Bulut'un organizasyonuyla Muhtarlar Derneği'ne üye muhtarların Ankara Kızılcahamam'a tatile götürüldüğünü söyleyerek sert açıklamalarda bulundu.

'Dernekler Birbirine Düşürülüyor'

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Hakimiyet TV’ye açıklamalarda bulundu. Gülbasan, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un organizasyonuyla Muhtarlar Derneği’ne üye muhtarların Ankara Kızılchamam’a tatile götürüldüğünü, kriz ortamında bu durumun yanlış olduğunu belirtti. Muhtar Gülbasan, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili Sermin Balık’a muhtarların tepki gösterdiklerini bu gelişmenin ardından muhtarların tatile götürüldüğünü belirterek, dernek ve STK’ların birbirine düşürüldüğü iddiasında bulundu.

MUHTARLAR ARASINDA AYRIMCILIK VAR
Elazığ’da muhtarlara yönelik çeşitli organizasyonlar yapıldığını ancak bu tarz durumlarda muhtar arasında ayrımcılık yapıldığını belirten Muhtar Murat Gülbasan, şunları kaydetti: “Daha önceden de Elazığ’da bizim diğer derneğimiz olan Muhtarlar Derneği’ni yine Ankara’da bakanlarla görüştürmelerine ve bunların gidiş geliş masraflarını karşılamalarına diğer muhtarlar tepki vermişti. Biz de o dönemin valisini aradık. Bunları kim gönderdi diye sorduk. Valimiz bilgilerinin olmadığını söyledi. Vekiller de ‘bizim haberimiz yok’ dediler. Sürekli Elazığ’da muhtarlar arasında bir ayrımcılık söz konusu. Bu nedenden dolayı bir açıklama yapma gereği duyduk. Elazığ’da 5 tane muhtar derneğimiz var. Köyleri ve ilçeleri saydığımız zaman Elazığ genelinde 751 tane muhtarımız var. Maalesef son zamanlara baktığımız zaman 25-30 tane üyesi olan bir derneğin sürekli her şeyden birinci dereceden faydalanması bizleri ve üyelerimizi rahatsız etti.”

“ŞOV YAPTILAR”
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelen Muhtarlar Derneği’ne üye muhtarları şov yapmakla suçlayan Murat Gülbasan, şunları söyledi: “Muhtarlar Derneği yaklaşık bir ay önce bir İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüştüler. Her işi biz bitirdik, biz yaptık dediler.  Ondan sonra da başka muhalefet partilerini ziyaret ettiler. Bu işi gövde gösterisi haline getirdiler. Açıkçası şov yaptılar. Bu bizim diğer muhtar arkadaşlarımızı ister istemez rahatsız etti. Herkes kendi mahallesinde muhtardır. Herkes kendi köyüne muhtardır. Her muhtar kimseyi arkasına almadan seçime girmiştir ve seçim kazanmıştır. Bunların arasında bu ayrımcılığı yapmalarına biz anlam veremedik.”

“NEDEN AYRIMCILIK YAPILIYOR?”
Murat Gülbasan, Muhtarlar Derneği’ne üye 30 muhtarın Milletvekili Metin Bulut’un organizasyonu ile Ankara Kızılcahamam’a tatile götürüldüğü belirterek: “Düne kadar benim haberim yoktu. Yine aynı grubu Milletvekili Sayın Metin Bulut’un organizasyonu ile belediyenin destekleriyle bunları Ankara Kızılcahamam’a yollamışlar. Bu durum üyelerimiz arasında çok büyük bir tepkiye neden oldu. Dün geceden beri muhtar arkadaşlarımız bizi arayıp sitem ediyorlar. Bu ayrımcılığın nedenini sormak istiyoruz. Neden bunu yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“TEPKİ GÖSTERENE ÖDÜL VERİLİYOR”
Kızılcahamam’a götürülen muhtarların daha önce milletvekillerine tepki gösterdiklerini söyleyen Muhtar Gülbasan, tepki gösterenlere ödül verildiğini vurgulayarak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Bir bayan milletvekilimiz var. Diğer dernek bu bayan vekile bir dünya tepki gösterdi. Bizim örf adetimize göre ağza alınmayacak şeyler söylemişlerdi. Biz de muhtar olarak onların yaptığı eleştirilerden sonra kendisini yemeğe davet ettik. Burada kendisiyle görüştüğümüzde kendisinin bu durumlardan haberdar olmadığını söyledi. Muhtarların mecliste muhalefet milletvekili ile görüştüğünü ve mecliste onları gördüğünü söyledi. Sadece selam verip geçtiğini söyledi. Ondan sonra da bana bu yazıları yazdılar dedi. Biz de üzüldük tabi. Muhtar dediğin zaman hepimiz bu işin içine giriyoruz. Kendisinin gönlünü aldık. 2 gün sonra Milletvekili Sayın Metin Bulut yine aynı grubu ziyaret etti. Burada ki işe anlam veremedik. Bunlar arasında acaba birbirini çekememezlik mi var diye düşündük. Ziyaretten sonra Ankara Kızılcahamam meselesini öğrendik. Demek ki bunlara vurdukça muhtarlara ödül veriyorlar. Sen niye vurmuyorsun diyorlar bana.”

“BU ORTAMDA NE TATİLİ?” 
Muhtarların tatile götürülmesine tepki gösteren Murat Gülbasan, herkesin kendi isteğiyle muhtar olduğunu, kendi görevlerini yapmaları gerektiğini ve kriz ortamında bu organizasyonun yanlış olduğunu belirterek: “Biz yıllardan beri Cumhur ittifakına destek veriyoruz. Her zaman yanlarında olduk. Artık burada yapılanlar anlatılacak gibi değil. Siz kimin parasıyla götürüp kimleri eğlendiriyorsunuz. Şu kriz ortamında yazık değil mi Ankara’ya muhtarları götürüyorsunuz. Çok mu yoruldular. Herkes kendi görevini yapıyor. Kimse kimseyi zorla getirip muhtar yapmadı. Millete yalvararak oy topluyoruz. Kimse bizim kafamıza silah dayayıp zorla muhtar olacaksın demedi. Yoruluyorsan muhtarlık yapmayacaksın, bu ortamda ne tatili” ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLLERİNE SERT TEPKİ 
Ak Parti Milletvekillerinin yapılan hizmetleri vatandaşlara yeteri kadar anlatamadığını aktaran Muhtar Gülbasan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Sonradan da bizi arayıp biz 2. sefere sizi götüreceğiz diyorlar. Siz bizi hacca götürseniz biz yine de gelmeyiz sizinle. Ne işimiz var sizinle. Getirin o parayı verin fakire fukaraya. Her teki kendine un alsın. Akşama kadar burada oturuyorum, biri diyor un, biri diyor ekmek. Ben nasıl kalkıp tatile gideyim. Deprem oldu, 15 katrilyon bu memlekete para girdi. 24 bin tane konut yapıldı. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar kısa sürede bu kadar konut yapılmamıştır. Siz bunu bile millete anlatamadınız. 15 katrilyon para geldi halkın tamamı size düşman oldu. Dernekleri birbirine kattınız, ayıp şeyler bunlar. Kendi işinize baksanıza. Vekil olmuşsunuz ama ayıp ediyorsunuz. Kapı kapı sizi alıp gezdik hata mı ettik. Muhtarların arasına girip böyle kargaşa çıkarmanın ne anlamı var.”

TEPKİLER MİLLETVEKİLLERİNDEN KAYNAKLI
Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin hizmetleri anlatamamasından kaynaklı tepkiler olduğunu aktaran Muhtar Gülbasan, istemedikleri isimlerin aday gösterilmesi halinde meclis önünde tepkide bulunacaklarını belirterek: “Ak Parti’ye bu kadar tepki kimden kaynaklanıyor, demek ki bunlardan kaynaklanıyor. Kimse kimseye şirinlik oynamasın. Bu sefer vekiller açıklansın, istemediğimiz adaylar olursa meclisin önünde kendimi yakacağım. Aylarca orada oturacağım. Gelip burada 3 oy alayım devri geçti. Yıllarca burada kötü olmadığımız insan kalmadı bunlar yüzünden. Seçim döneminde geliyorlar ev ev geziyorlar, almadığımız tepki kalmıyor. Ondan sonra ne selam ne sabah. Ben sizin selamınızı istemiyorum, gelin millete hizmet verin. Siz kalkıp milleti eğlenceye götürüyorsunuz. Kimin parasıyla kimi götürüyorsunuz. Geçen sefer yaptınız sesimizi çıkarmadık. Devletin otobüsünü veriyorsunuz adam gönderiyorsunuz. Ayıp değil mi. Ondan sonra da helal ve haramdan bahsediyorsunuz. Ben bakana hepsini anlattım mesaj atarak. Diğer bakanında numarasını alıp ona da mesaj atacağım. Sabır sabır bir yere kadar. Sen bu ilin milletvekilisin, arayın 40 tane muhtarı giden gider gitmeyen gitmez. Gruplaşmak nedir, grup diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.