Denge Siyaseti

Ak Parti'nin 7. Büyük kongresini en çok bekleyenler arasında bir kesim vardı ki bunlar önlerini daha rahat görebilmek ve pozisyon alabilmek için bu beklentiye girmişlerdi.

Denge Siyaseti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Normal zamanında olursa 2023 haziranında ya da olası bir erken seçimde milletvekili olmak için pusuda bekleyen çok sayıda isim, açıklanan MKYK listesindeki duruma göre kime yakın duracaklarına ve kimden destek alacaklarına dair liste tutmaya ve denge siyaseti oluşturmaya başladılar bile.

Milletvekili listesine girmek için Ankara lobisi ve Genel Merkez ağırlığını bilen ve yapılacak yeni bir seçimde de aynı teamülün devam edeceğini bilen birçok isim, kendini halka tanıtmak ve başarıları ile öne çıkmak yerine, her olayı fırsat bilerek kendisine katkı sunacağı isimlere mesaj çekmek, arayıp hal hatır sormak ritüellerine başladılar bile.

Özellikle cumartesinin pazara evrildiği gecenin Berat kandili olmasını fırsat bilen ve gönlünde milletvekili olma hayali kuran birçok isim, bu gecenin feyzinden istifade edip Yüce Yaradan’dan beraatlarını talep etmek yerine, geçecekler klavye başına ve başlayacaklar kendilerini milletvekilliği makamına taşıyacaklarına inandıkları isimlere dualar etmeye, hayır niyazlarında bulunmaya…
Oysa bilmezler ki sizin hakkınızda yüce Yaradan bir şeyi murat etmişse onu kimse engelleyemez, etmediği bir makamı da dünya bir araya gelse size veremez.

Bu durum da gösteriyor ki birçok şey gibi bizim de fabrika ayarlarımız bozulmuş. Kimden ve hangi makamdan isteyeceğimiz gibi temel ve asli bir gerçekten bile habersiz kalmış ve nerelere savrulmuşuz. Rabbim manevi beraatımızı versin. Maddi makamları da isteyenlere versin…