Çemişgezek'te Neler Oluyor?

Tunceli'ye bağlı olmakla birlikte ilimizle hem siyasi hem de sosyal ilişkileri üst düzeyde olan Çemişgezek ilçesi gündemden düşmüyor.

Çemişgezek'te Neler Oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalar da MHP ilçe teşkilatının astığı Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma konulu  afişlerin kaldırıldığı yönünde iddialar nedeniyle gündeme gelen Çemişgezek Belediye Başkanı  Metin Levent Yıldız, bu kez de aldığı ceza ile gündemde.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre “Görevi kötüye kullanma”  suçlaması ile beş aylık hapis cezası ve hak yoksunluğu cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından da onandığı iddia edilen Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız'ın Belediye Başkanlığı da tehlikeye girmiş durumda.

Bir inşaatın ruhsatı ile ilgili davada Çemişgezek Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 01.10.2015 tarihinde görülen davada “görevi kötüye kullanma” gerekçesi ile Ak Partili Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’a 5 ay hapis ve hak yoksunluğu cezası verilmişti. 

Yerel mahkemenin verdiği ceza, 27.01.2021 tarihinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından da onaylanarak kesinlik kazandı. 

Başkan Yıldız’ın aldığı bu cezanın “hükmün geriye bırakılması” çerçevesinde erteleneceği iddia edilirken 5 ay hak mahrumiyeti uygulanarak bu süre içerisinde belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı merak ediliyor.

Anlaşılan o ki Çemişgezek’te sular bir süre daha durulmayacak.