Cumhurun Gündemi Gençler

Dünkü Hakimiyet'e Göre'de 'Bahçeli'nin Sınav Teklifi' başlığıyla dile getirdiğimiz ve destek verdiğimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin barajın düşürülmesi çağrısı anında karşılık buldu.

Cumhurun Gündemi Gençler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Bahçeli, salgın döneminde öğrencilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanının 150'den 140'a,Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanının da 180'den 160'a çekilmesini istedi.

Bahçeli’nin çağrısı sonrası, YKS sınavında çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın 170'e düşürülmesi gündemde. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre; konuyla ilgili çalışmasını tamamladı, konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Bu gelişmelerin adından Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca öğrencinin beklediği YKS kararını "İlave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" diyerek duyurdu.

Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.
Bahçeli’nin bu çağrısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da  YÖK’e talimat vermesiyle başlayan bu uygulama da gösteriyor ki Cumhur İttifakının en zayıf olduğu kesim olan gençlere yönelik adımlar atılmaya başlandı.

Üniversitelerde boş kalan kontenjanların doldurulması elbette güzel bir adım ama bu üniversitelerden mezun olan gençlere iş alanları ve istihdam oluşturulması daha da önemli.

Bugün Tıp Fakültesi dışındaki bölümlerden mezun olan gençlerin hemen hepsinin işsizlik gibi bir sorunu var. Bir değil birkaç üniversite bitiren ve yaşları 30’lara dayanmış milyonlar, işsizlikten yakınırken, sadece boş kalan kontenjanları doldurmak yetmez, buradan mezun olanlar için de kafa yormak ve çözüm üretmek zorundayız.

Hazır Cumhur İttifakı’nın gündemine gençler girmişken şu işsizlik meselesine de ciddi bir el atılsa çok iyi olacak.