Alkışlıyoruz…

Gelenek ve törelerimizi yaşatmak ve bunların her birinin aslında toplumsal barış, kaynaşma ve dayanışmaya katkı sağladığını unutmamak lazım.

Alkışlıyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düğün, sünnet, nişan gibi mutlu anlar ile taziye gibi acılı anlarda sevdiklerimizin yanında olmak ve törenlerine icabet etmek bir ikramlarını kabul etmek de toplumsal kaynaşmaya hizmet eder.

Ancak bazı ritüeller vardır ki o andan sonra çok da hatırlanmayacak ikram ve hediyeleri barındırır.  Bunlardan biri de nikâh şekeridir.

Dünyanın parası verilir, içine şeker konan özel tüller ve bağlanacak özel kurdeleler ve daha birçok aksesuarlar ilave edilir… Ve nikâh şekeri birkaç ay vitrinde bekler son durağı ise çöp olur.

Bu kısır döngüye dur demek için iki genç yeni bir çığır açmışlar.

Silivri'de yaşamlarını birleştiren özel bir şirkette yazılım uzmanı Denizcan Arslan (29) ile bir reklam ajansında dijital pazarlama uzmanı Merve Yücel Demir (27), kitap okuma alışkanlığına katkıda bulunmak ve kalıcı bir anı bırakmak için düğünlerinde nikâh şekeri yerine dünya klasiklerini davetlilere hediye etmiş.

Damat Arslan, "Kim ne okur derken dünya klasiklerine yöneldik. Çocukların da okuyabileceği, eş dostlarına hediye edebileceği kitaplar bulduk. Aynı kitap olmaması için tek seri olmasını tercih ettik. Davetlilerimize vereceğimiz dünya klasiklerine notları kendimiz yazdık, iplerini bağladık. Klasik aynalı veya benzeri nikâh şekeri yerine kitap hediye edeceğimiz için mutluyuz, heyecanlıyız. Umarım misafirlerimizin de hoşuna gider. Bunların bir bölümünü biz de okumamıştık. Serideki her kitaptan anı olması, ileride çocuklarımız olursa onlara okuyabilmek için bir örnek ayırdık" demiş.

Güzel bir uygulama ve örnek bir davranış. Buradan evlilik hazırlığı yapanlara çağrımız odur ki nikâh şekeri gibi anlık hediyeler yerine kitap hediye etmenin farkını yaşatsınlar konuklarına. İlk etapta bir garipseme ve şaşkınlık olacağını bizler de tahmin ediyoruz ama konuklar eve gittiklerinde ve kitabı açtıklarında çok mutlu olacaklarına garanti veriyoruz ve bu davranışı gelecek nesillerimiz için alkışlıyoruz.