ÇÖZÜM ZİYARETİ

24 OCAK DEPREMİNİN ARDINDAN UZUN SÜRE İLİMİZDE KALAN, GEÇEN SÜRE İÇERİSİNDE DE BAKANLIĞININ DEPREMZEDELER İÇİN YÜRÜTTÜĞÜ PROJELERİ YERİNDE İNCELEMEK AMACIYLA BİRÇOK KEZ İLİMİZE GELEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM, ESKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI VE AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ VE  TEŞKİLAT BAŞKANI ERKAN KANDEMİR'İN ÖZELLİKLE ORTA HASARLI BİNALAR KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPMASI BEKLENİYOR

ÇÖZÜM ZİYARETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin ardından hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, uzun süre şehirde kalarak Afet Koordinasyon Merkezi çalışmalarına başkanlık etmekle birlikte, her bir bakanlık kendi alanına giren konularda çalışmalar yapmış ve kısa sürede yaraların sarılması noktasında başarılı  bir performans ortaya koymuşlardı.

Özellikle depremde evleri yıkılan insanlarımızın mağduriyetlerini kısa sürede çözme amacıyla uzun süre başta TOKİ yetkilileri olmak üzere Bakan yardımcısı ve ilgili üst düzey bürokratlarına şehirde çalışması talimatını veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sık sık kendisi de Elazığ’a gelerek çalışmaları yerinde incelemiş ve gördüğü eksiklikleri ve aksaklıkları ilgililere iletmişti.

ORTA HASAR KONUSU GÜNDEMDE

Depremzedelerin yaşadıkları sorunları çözme noktasında önemli çalışmalar ortaya koyan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilimizi ziyaretinde özellikle  orta hasarlı binaların tartışmalı konumlarının  açıklığa kavuşacağı, bu binaların yeniden incelenerek ya hafif hasarlıya ya da ağır hasarlıya dönüştürülerek sorunun  çözülmesi bekleniyor.

KREDİ DESTEĞİ

Bakan Kurum ve beraberindeki heyetin ilimizi ziyaretleri esnasında bir diğer tartışmalı konu olan ağır hasarlı yapı sahiplerine verilecek uzun vadeli kredi desteği ile ilgili de müjdeli bir haber verilmesi bekleniyor.

Bilindiği gibi merkezi mahallelerde bulunan ve TOKİ’nin çalışma sahasına girmeyen yapıların bizzat sahipleri tarafından yıkılarak yenisinin  yapılması konusunda devletin vereceği destek netleşmemiş ve bu konuda vatandaşı rahatlatacak bir açıklama yapılmamıştı.

Ağır hasarlı konut sahiplerine verilecek kredilerle ilgili devlet bankalarıyla görüşüldüğü ve üst limiti 125 bin TL olmak üzere uzun vadeli kredi verilmesi alternatifinin masada olduğu, bununla ilgili de bugün bizzat Bakan Kurum tarafından açıklama yapılabileceği ifade ediliyor.

ELAZIĞ ÇIKARMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte ilimize gelecek Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in, deprem dışında şehrin diğer sorunları ve çözüm yolları ile ilgili de açıklama yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylı için bu görevinden ayrılan Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de tüm belediye başkanlarıyla bir araya gelerek yerel yönetimlerdeki çalışmaları masaya yatırılması bekleniyor.

TEŞKİLAT TOPLANTILARI

Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in de Ak Parti teşkilatıyla bir araya gelmesi ve genel kongre öncesi pandemi döneminden dolayı eksik kalan ilçe kongreleri ile yapılması planlanan merkez ilçe ve il kongresi hakkında değerlendirme toplantısı yapması bekleniyor.

ELAZIĞ KAZANÇLI ÇIKSIN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugüne kadar Elazığ için gerçekleştirdiği projelerin ve halkımızın yararına olan konulardaki karar ve açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu belirten vatandaşlar, Bakan Kurum ile Özhaseki ve Kandemir’in açıklamalarıyla  kazananın Elazığ olacağını ifade ediyorlar.