YİNE Mİ BİNALİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2 Temmuz'da başlayacak Meclis Başkanlığı ile eş zamanlı olarak yapılacak grup yönetimi seçimleri öncesi kulisler hareketlendi. AK Parti kaynakları, grup yönetiminde küçük çaplı bir revizyona gidileceğini belirtiyor. Beş grup başkanvekilinden ikisinin değişebileceği, ihtisas komisyonları başkanlıklarında ise geniş çaplı bir değişimin beklenmediği ifade ediliyor. On beş kişiden oluşan Grup Yönetim Kurulu üyelikleri için de yeniden seçim yapılacak.

YİNE Mİ BİNALİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis Başkanlığı konusunda yapılan değerlendirmede ise Binali Yıldırım ile Mustafa Şentop’un adaylığı dışında başka bir isim üzerinde durulmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde Yıldırım’la baş başa yemek yediği belirtilirken, AK Parti kaynaklarına göre bu görüşmede Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı adaylığı konusu gündeme gelmiş olabilir. Ancak, parti kulislerinde şimdilik Şentop’un adaylığı ön plana çıkmış durumda.

Bu kulisler de gösteriyor ki Ak Parti, ulaşmakta zorluk çektiği ve oylarına talip olduğu gençlerin taleplerine yine kulaklarını tıkayacak gibi. Son 18 yılın isimlerini yeniden, olmadı yeniden, seçim kaybetti yeniden, mağdur oldu yeniden mantığıyla gündeme taşımaya ve görev vermeye devam edecek.

Siyasette her şey başarı ve hizmet değildir. Halkın algısını ve bakış açısını hesaba katmazsanız İstanbul ve Ankara’da  yaşanılan hezimeti ülke genelinde de yaşarsınız.

Yapılan hizmetlere vatandaş gerçekten doydu. Ak Parti’nin hizmetlerini hiç kimse inkâr etmiyor ve çoğunlukla takdir ediyor.

Ancak siz sabah akşam bu hizmetleri aynı retorik ve sloganlarla insanların gözünün içine sok soka anlatmaya devam ederseniz hem hizmetleriniz itibarsızlaşır hem de yüzünüz eskir.

Artık yeni yüzler ve insanlarda heyecan uyandıracak isimleri sahneye sürmek vakti geldi.

Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop, siyasaten değerli isimler olabilir. Ülkeye birçok hizmetleri de geçmiş olabilir. Ama her görev değişikliğinde aynı isimler gündeme geliyorsa Ak Parti yeni kadro yetiştiremiyor ve yeni insan kazanamıyor demektir.

Z kuşağını anlamayı geçtik, normal kendi tabanının bile anlayamadığı ve anlamlandıramadığı atama ve tasarruflardan kaçınılmalı vesselam…