Çocuklarım 'Şair Anne' Diyor

Nisa Yılmaz/Çıkardığı ilk şiir kitabı 'Kalbimin Arafında' ile Elazığ'da edebiyat alanında öncülük eden Leyla Kurt, ikinci şiir kitabını hazırladığını söyledi.

Çocuklarım 'Şair Anne' Diyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Leyla Kurt: “Uzun Yıllardır Şiir Yazıyorum”

Uzun yıllardır şiir yazdığını ifade eden Kurt, ilk şiir kitabıyla ilgili şunları söyledi: “1971 Elazığ doğumlu ve iki çocuk annesiyim. 2017’de ilk kitabım olan Kalbimin Arafında’yı çıkardım. Çıktığı günden beri kitabım oldukça ilgi gördü. Duygularıma yer verdiğim şiirler yer alıyor.  Şiirlerimi serbest tarzda yazmıştım, bir kısmı ise hece ölçüsüyle.  Şiirler, romanların kısaltılmış hali gibidir. Şiirde giriş, gelişme ve sonuç bölümü özetlenmiş olarak yer alır. Duygu ve düşünceler doğrudan okuyucuya iletilir. Ahmet refik Ozan hocam da çok takdir ediyor beni bu konuda. Beni hep destekleyenlerden biri de Bünyamin Eroğlu’ydu.  Allah rahmet eylesin, beni ilk kendisi programına çıkarmıştı. Ahmet Refik Ozan da iki kez programında bana yer vermişti.”

 

“Şair Anne”

Ailesinin kendisini yazarlık sürecinde çok desteklediğini söyleyen Kurt, “Eşim ve çocuklarım her zaman destekçim. Hatta çocuklarım bana ‘Şair Anne’ der. Çevremden de çok olumlu tepkiler aldım, desteklendim. Şiir yazmayı çok seviyorum. Hem kendi hem de başka insanların duygularına tercüman oluyorum.” dedi.

 

“Şiir Üzerine Çok Araştırma Yaptım”

Herhangi bir edebiyat eğitimi almamasına rağmen hece şiirleri yazan Kurt, bu alanda çok araştırma yaptığını şu sözlerle dile getirdi: “Edebiyat eğitimim yok fakat edebiyat ve şiir üzerine çok fazla araştırma ve okuma yaptım. Yeni çıkacak olan kitabımda ise kahramanlık üzerine; Çanakkale, Mehmet Akif Ersoy üzerine şiirler yazdım. Evliyalar için yazdığım şiirler de yazıyor. Kitabım geçen yıl Kasım ayında basıldı. Şu an ikinci kitabımın hazırlık aşamasındayım. O da yine Kasım ayında çıkacak.

Annem Hal köylü. Hal, genel kültürü yüksek bir köy. Ben de köye gittiğimde bir stant açıyorum. Orada kitaplarımı tanıtıyorum. Çok ilgi gördüm, hoşuma gitti. Elazığ’da açılacak olan kitap fuarına katılmayı düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl düzenlenen kitap fuarında birçok kadın yazarımızla tanıştım. Elazığ’dan da bir kadın yazar olarak fuarda yer almam oldukça guru ve mutluluk verici benimi için. Şehrimizde şiir ve ya bir türde yazan kadınların da azim ve cesaret göstererek kendi kitaplarını çıkarabilir. Biriktirdiği yazıları, kitaplaştırabilir.”

 

“Okumayı Seven Bir Ailede Büyüdüm ”

Kurt; “Biz okuyan bir aileyiz. Babam çocukluğumdan beri çeşit çeşit kitaplar alır ve okuturdu. Okuma alışkanlığını çocuk yaşta kazandım. Kendi çocuklarıma da kitap okuma sevgisini aşıladım. Hangi türde ve konuda olursa olsun mutlaka kitap okunmalı.  Çocuklarım şiirlerimi severek okurlar. İnsanlara bol bol kitap okumayı ve okutmayı öneriyorum. Bir şair olarak şiir kitapları üzerine şunu söyleyebilirim; şiirler saflığı ve güzelliği temsil eder.”

 

Hem Evimizin Hem İlimizin Şairi

Annesinin her zaman yanında olduğunu ve şiirlerini severek okuduğunu söyleyen Necmettin Kurt ise “Annem yıllardır şiir yazıyor. En büyük hayallerinden biri şiir kitabı çıkarmaktı. Geçen yıl ilk kitabını çıkardı. İlk kitabında daha çok duygusal şiirlere yer verdi. İkinci kitabında ise vatan, evliyalar ve hece şiirlerine yer verdi. İkinci kitabı daha çeşitli bir kitap olacak. İkini kitabının çalışmalarını yürütüyor. O hem evimizin hem de ilimizin şairi.”dedi.