Bu Halk Ömer Halisdemir'leri, Şerife Bacıları Unutmaz !

Eğitimciler Birliği Sendikası  (Eğitim-Bir-Sen)  Baskil İlçe temsilcisi Mehmet YENİ,'15 Temmuz gecesinde Türk halkının darbecilere karşı bir destan yazdığını söyler

Bu Halk Ömer Halisdemir'leri, Şerife Bacıları  Unutmaz !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimciler Birliği Sendikası  (Eğitim-Bir-Sen)  Baskil İlçe temsilcisi Mehmet YENİ,”15 Temmuz gecesinde Türk halkının darbecilere karşı bir destan yazdığını söylerek Türk halkının bu duruşu zulüm altındaki ülkelerin halkına umut olmuştur” dedi.

YENi “15 Temmuz  gecesi yaşanan darbe girişimi sadece Türkiye’yi değil tüm İslam coğrafyasını yakından ilgilendiren ve tüm İslam alemini  endişelendiren bir olay olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Yapılan bu girişim özellikle Ortadoğu halkını karamsarlığa itmiştir. Filistin, Gazze ve  Suriye’de ki halk en az Türkiye’deki  halk kadar tedirgin ve karamsar olmuşlardır. Çünkü; o mazlumlara sahip çıkan ve İslam bayraktarlığını üstlenen bir ülke konumunda olan Türkiye onlar için çok önemli bir yere sahipti. Nitekim Türk insanının darbeye karşı sergilediği ve tüm dünya ülkelerinin de örnek aldığı o kararlı duruş bu ülkeler için de bir umut ışığı olmuştur” diye konuştu.

Memur-Sen Milletin Emrindedir

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı olan sendikalar olarak bir milyona yakın üye ile  sokaklara indiklerinin altını çizen YENİ “28 Şubat post modern darbe sürecinde nasıl dik durduysak bu darbe  girişiminde de aynı kararlılık ve duruşla karşılık verdik.  Çünkü; Memur-Sen, milletin emrindedir. Milletin iradesini koruma derdindedir.  Darbeye direnme, darbecileri alt etme hedefiyle milletle birliktedir” diye aktardı.

İri,Diri ve Bir Olacağız

Kendilerine düşen en büyük görevin şer odaklarına karşı devamlı iri,diri ve bir olmak olduğunu ifade eden Mehmet YENİ “FETÖ terör örgütü dahil ülmemiz üzerinde kirli oyunlar oyanyan şer odakları 15 Temmuz günü bu halkın milli birlik ve beraberliğini görmüştür. Meydanlara gelen vatandaşlar arasında Türk-Kürt, Alevi-Sunni, Sağcı-Solcu ayrımı gözetmeksizin herkesin ortak paydası olan “vatan sevgisi” etrafında toplanması ülkemizin milli birlik ve beraberliği açısından çok önemliydi. Başbakanımızın sölediği gibi bu bir 2. Kurtuluş Savaşıydı. Nasıl Kurtuluş Savaşında herkes “Bir” olmuşsa bu darbe girişimde de herkes “Bir” olmuştu” dedi.