MEYDANLARDAN EN SON ELAZIĞ AYRILDI

Gülşah ALTAŞ / FETÖ'cü bir grup tarafından 15 Temmuz tarihinde kalkışılan darbe girişiminin bastırılmasıyla başlayan ve 27 gün boyunca devam eden demokrasi nöbetleri

MEYDANLARDAN EN SON ELAZIĞ AYRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / FETÖ’cü bir grup tarafından 15 Temmuz tarihinde kalkışılan darbe girişiminin bastırılmasıyla başlayan ve 27 gün boyunca devam eden demokrasi nöbetleri sona erdi. Elazığ’da ise 28. günün sabahına kadar bekleyen vatandaşlar hep birlikte sabah namazını eda ettikten sonra meydandan ayrılarak nöbetlerini sonlandırdı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından kıldırılan sabah namazı sonrasında konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ilk günden bugüne kadar 24 saat boyunca azimle, gayretle, cesaretle meydanda nöbet tutan tüm Elazığlıları tebrik ederek, “Allah hepinizden razı olsun. Bu bir görevdi. Bu görevimizi başkomutanımızın emriyle bugün itibariyle noktalamış oluyoruz” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın birliğin, beraberliğin, inancın simgesi haline geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Yanılmaz, “Biz bu meydanda kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirdik. Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin ve bayrağımızın geleceği için kendimizden fedakarlık yaptık. Türkiye’deki tüm meydanlarda aynı şuur, aynı dava uğruna kardeşlerimiz bir araya geldi. Başkomutanımızın konuşmasında da belirttiği gibi bizler bu meydanlarda vatanımızın, birliğimizin, berberliğimizin,  kardeşliğimizin gereği olarak toplandık. Bugünden itibaren her kardeşimiz bulunduğu yerde bu gayeden asla vazgeçmeyecek ve yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

SÜRECİ SABOTE ETMEK İSTEYENLER OLACAK

Yanılmaz, devam edecek olan süreci sabote etmek veya amacı dışına çıkarmak isteyenlerin olacağını ifade ederek uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve başbakanın açıklamalarının yol gösterici olacağını belirten Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz belki bu meydanda olmayacağız ancak kalbimiz, gönlümüz, gayretimiz, fikrimiz başkomutanımızın yapacağı konuşmalarda olacak. En doğru bilgiyi oradan alacağız. Hem cumhurbaşkanımızın hem başbakanımızın açıklamaları bizler için yol gösterici olacak. 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar herkes büyük emek verdi. Darbe girişimini duyduğu ilk dakikalarda meydana inen il Elazığ oldu, en son meydandan ayrılan il yine Elazığ olacak. Buradaki kardeşlik, muhabbet, sevgi ve dostluk elbette devam edecek. İnanıyorum ki yine buralara gelecek ve oturacaksınız ve o ruhu tekrar anacaksınız. 15 Temmuz ruhu hiçbir zaman kaybolmayacak. Bu ruh vatan, bayrak, millet, devlet sevgisidir, ezanların susmamasıdır, inancımız, davamız, Kur’an-ı Kerim’dir ve geleceğimizdir. Bu ruhu da asla kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi, gayretimizi artırsın, ülkemizi, milletimizi korusun, bayrağımızı devamlı daldırsın, ezanımızı da hiçbir zaman bu ülkede susturmasın inşdigerah.”