BİZDEN SÖYLEMESİ…

BİZDEN SÖYLEMESİ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Perşembe günü ilimizde çekimleri yapılan işsiz bir vatandaşın sosyal medya ve ulusal medyaya yansıyan beyanları gündemin birinci sırasına oturdu. Psikolojik rahatsızlığı olup olmadığı konularını  uzmanlara ve videoları izleyen vatandaşlara bırakarak birkaç cümle etmek isteriz.

Öncelikle vatandaş, ilk konuşmasının sosyal medyada yayınlanmasının ardından “beni tuzağa düşürdüler, valiyle aramı açmaya çalıştılar, kimdir bunları bilmem” dese de işsiz olduğunu ve yavan ekmek yiyerek geçindiğini, elektrik parasını ödeyemediğini ve intihar etmek istediğini ifade ediyor.

Sonrasında bu video sosyal medya ve ulusal sitelerde yer alınca bir şekilde bulunuyor ve tam tersi açıklamalar yaparak kendisinin Elazığ Valisiyle hiç görüşmediğini ve kendisine peçete sat denmediğini belirtiyor.

Bu olaylar yaşandı, oldu bitti. Vatandaş dediklerini sonradan tekzip etti belki ama bir gerçeği yalın bir şekilde ortaya koydu. Türkiye’nin bir numaralı sorunu işsizliktir ve buna tüm kurumların, ve bakanlıkların acilen yönelmesi gerekmektedir.

Gariban dostu ve gönüllerin fatihi Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın elbette böylesi bir habere olumsuz konu olması haksızlıktır ve iftiradır. Kaldı ki bu durum Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından da anında tekzip edilmiş, sayın Valinin bu şahısla hiç görüşmediği ifade edilmiş, bununla da kalınmayarak yine aynı şahsın ağzından videoları basına servis ederek konunun aslını ortaya koymuştur.

Sayın valimizin dahli olmasa da bu mesele ülkemiz yöneticilerinin birinci sıradaki gündeminde olması gereken bir konudur ve acildir. Her evde en az bir işsiz var. Ve üstelik bunlar üniversite mezunu. Tıp Fakültesi dışında hiçbir mesleğin iş garantisi yok artık ülkemizde. Öğretmen, mühendis, avukat, kamu yönetimi, iktisat, sağlık gibi alanların birinden mezun olup da yıllardan beri işsiz olan milyonlar var bu ülkede.

Ak Parti İl başkanı Ramazan Gürgöze, sosyal medyada konu olan Deniz Taze isimli vatandaşa yardım elini uzatmış ve iş imkânı sağlamış. Takdir edilmesi gereken bir davranış. Ancak Elazığ’da sadece bir kişi mi işsizdi diye sorası geliyor insanın. Ya da bir vatandaşın işe kavuşması için sosyal medyada ve haber sitelerinde feryat etmesi, tüm siyasileri hedef alması mı gibi bir şart mı var?

Arkadaşlar, kimse farklı bir yere çekmesin ve  yaftalamaya  kalkmasın. Dost acı söyler. Bu şehirde Ak Parti’yi ve icraatlarını bu gazeteden daha çok yazan ve savunan olmadı. Buna rağmen ve ne gariptir ki ilanları kesilen de sadece bu gazete oldu.

Biz bunlara bile aldırmadan milletin ve ümmetin son şansı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hep yanında olduk ve O’na desteğimizi en üst seviyede verdik. Bizim, Ak Parti’nin bugünden gördüğümüz sıkıntılara düşmemesi için de müşfik bir edayla uyarılarda bulunmamız, hem vicdani hem de bu davayı karşılıksız seven bir yüreğin yansımalarıdır.

Gerçekleri görmezden gelmek ve her şeyi güllük gülistanlık havası estirmek Ak Parti’ye yapılacak en büyük kötülüktür. Vatandaşa yansımayan, vatandaşın sorunlarına çözüm olmayan hiçbir ekonomik gelişme, zaman zaman açıklanan ve hiç de inandırıcı bulunmayan enflasyon rakamları ve büyüme oranları, sorunlarla boğuşan milleti mutsuzluktan kurtarmıyor.   Ülkenin ciddi sorunları varken Kanal İstanbul, Suriyelilere yardım, simitçiyi kurtarma girişimleri vatandaşta karşılık bulmuyor.

Gidişat iyi değil ve bu gidişatın bir an evvel tersine döndürülmesi lazım. Bunun için de tüm milletvekilleri, il başkanları ve Ak Partinin teorisyenleri, gelecek seçimi kazanmak yerine bu ülke insanının sorunlarına çare olacak projeler üzerinde yoğunlaşsınlar. Yoksa hem iktidar hem de halk kaybedilecek. Bizden söylemesi.