Bakana Rest Çeken Vali!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet ve tutuklama kararlarını eleştiren eski AK Parti milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın Uşak Valisi olan eşi Funda Kocabıyık'ı arıyor ve istifa etmesini istiyor. 

Bakana Rest Çeken Vali!

Vali Kocabıyık da Soylu'ya, "İstifa etmiyorum. Siz görevden alın" dediği iddia ediliyor ve sabahı görevden alınarak merkeze çekiliyor.

Koronavirüs kontrolleri esnasında;  "Sosyal mesafeyi ayarlayın. Herkes, haydi!" diyerek halka ve polise yönelik üslubu ile gündeme geldiği dönemde görevden alınmayan bayan vali, kocasının sosyal medya paylaşımı sebebiyle görevden alınıyor. Ne tuhaf değil mi?

Bu olay birçok açıdan değerlendirilebilecek ve faturası Ak Partiye çıkartılabilecek yanlışlarla dolu bir olay.

Sizin listenize koyup milletvekili,  eşini de vali yaptığınız insanlar, günün birinde ve özellikle zor durumda olduğunuz bir dönemde size kafa tutuyor.

Milletvekili olan Bay Kocabıyık,  kendisini arayıp sosyal medyadaki paylaşımından dolayı tepkisini ortaya koyan Bakan Soylu’ya “Ne yani kişisel görüşmemizi sosyal  medya hesabımızda paylaşamayacak mıyız?” diyerek karşı tepki koyduğu iddia ediliyor. 

Yine Bakan Soylu’nun telefonla arayıp istifa etmesini talep ettiği Bayan Vali Kocabıyık’ın “istifa etmiyorum, gereğini yapın” diye adeta rest çektiği yönünde iddiaları gördü  bu ülke.

Siz nasıl partisiniz ki bu tür adamları yeterince tanıyamıyorsunuz ve kendisini milletvekili, eşini vali yapıyorsunuz. Belli ki size çok iyi görünmüşler ve sizde bu iyi niyetiniz yüzünden bu durumu fark edememişsiniz.

Adamlar uyanık. Bakıyor ki Ak Parti gitti gidiyor, Millet İttifakı partilerinde kendilerine yer bulmak için  Ak Parti ile vuruşa vuruşa çekilip kahraman olmaya çalışıyorlar.
Suç onların değil. Hangi çıkar ve  hangi menfaat adına bunlara referans olup vekil ve vali yapanlarındır en büyük suç.

Erdoğan’a düşen o dur ki bu iki isme referans olan parti yetkililerini bulup önce hesaba çekmek ardından da bir daha kapısından girmemek şartıyla partiden atmak.

Bu olmadığı sürece daha çok Kocabıyık vakaları yaşar Ak Parti.