Elazığ, Başkanının Yanında

Ak Parti tarafından deprem sonrası ilimizde yapılan hizmetleri gölgede bırakmak ve elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın bir vatandaşla ilgili samimi ve doğal konuşmasının provoke edilmesine ve Chp İl Başkanı Duran'ın açıklamalarına tokat gibi cevap geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı da Başkan Şerifoğullarını destekleyen ve yanında olduklarını bildiren paylaşım yaptılar.

Elazığ, Başkanının Yanında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Salı günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilimizi ziyaret etmiş ve kentsel dönüşüm yapılan Mustafapaşa, Sürsürü ve Abdullahpaşa mahallesinde vatandaşlarla görüşmüş ve onların talep, istek ve şikâyetlerini dinlemişlerdi.

Heyetin,  Mustafapaşa Mahallesi ziyareti esnasında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir bayan hemşerimiz arasında geçen samimi ve doğal konuşma, amacından saptırılmış ve özellikle sol ve terör örgütüne yakın haber sitelerinde provokatif haberlere dönüşmüştü.

Maksatlı ve provokasyon amaçlı yapılan bu haberlerin etkisi ile CHP İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran yazılı bir açıklama yaparak Başkan Şerifoğulları'na tepki göstermiş ve depremzede vatandaştan özür dilemesi çağrısında bulunmuştu. 

Elazığ, Başkanının Yanında

ŞERİFOĞULLARI:”DEPREM SAATİNDEN BU GÜNE HEP HALKIMIZLA OLDUK”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mustafapaşa Mahallesi ziyaretleri esnasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Belediye Başkanı olarak 24 Ocak depreminin  gerçekleştiği ilk andan itibaren depremin yaralarını sarmak için sahada yerini  aldıklarını dile getiren Başkan Şerifoğulları, “Bakanlarımızla, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında olduk. Deprem sürecinde ve sonrasında yaptığımız tüm çalışmalar kamuoyunun malumudur. Sokak sokak, ev ev gezerek hemşehrilerimizin yanında olduk. Deprem ile birlikte ağır yara alan şehrimizin yaralarını büyük oranda sardık.” dedi.

“KISA SÜREDE 24.800 KONUT İNŞA EDİLDİ”
  Depremin ardından şehrimizde 24.800 konut inşa edildiğini, inşa edilen konut alanlarının altyapı ve ulaşım çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını dile getiren Başkan Şerifoğulları; “Yapımı devam eden projeleri bir an önce nihayetlendirmek için de canla başla çalışıyoruz. Deprem süreci boyunca yaptığımız tüm çalışmaları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlıkların koordinasyonunda yürüttük. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum tüm süreç boyunca çok yüksek bir duyarlılıkla hemşehrilerimizle birlikte oldular. Her iki bakanımız şehrimizde tamamlanan ve yapımı devam eden tüm projelerin bizatihi takipçisi oldular. Her iki bakanımıza şahsım ve şehrim adına teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

“HER İKİ BAKANIMIZ DA CANLA BAŞLA ÇALIŞTI”
 İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum’un 26.04.2022 salı günü şehrimizi teşrif ettiklerini dile getiren Başkan Şerifoğulları, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bizler de milletvekillerimizle, İl Başkanımızla birlikte bakanlarımızın programlarına refakat ettik. Ziyaretlerde her iki bakanımız da hemşehrilerimizin talepleri ile yakından ilgilendiler. Mustafapaşa mahallemizde vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz programda yaşanılan ve kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili olarak özellikle CHP İl Başkanlığının yapmış olduğu açıklamalar gerçeklikten ve iyi niyetten uzak açıklamalardır.”

 “CHP İL BAŞKANININ TAVRI ŞARK KURNAZLIĞIDIR”
CHP İl Başkanının açıklamasının yapılan hizmetleri karalamaya ve gölgelemeye yönelik sığ ve basit siyaset içeren şark kurnazlığı olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bizi yakından tanıyan ve her fırsatta samimiyetimize vurgu yapan, bizim çalışmalarımızı özel ortamlarda takdir eden CHP il kadrosunun, ikircikli bir tavırla kamuoyu önünde bizim samimiyetimizi tartışmaya açması sadece tutarsızlıkla izah edilemez. CHP İl Başkanlığının bu tutumu, kelimenin tam anlamıyla şark kurnazlığıdır. CHP zihniyeti tam olarak işte budur!” dedi.

Elazığ, Başkanının Yanında

“SAMİMİ VE DOĞAL BİR KONUŞMAYDI”
CHP İl Başkanlığınca yapılan açıklamada, bir hanım kardeşimizle gayet samimi ve doğal diyaloğumuzdan hareketle bizim üstenci olduğumuzu ve vatandaşımızı hor ve hakir gördüğümüzün  iddia edildiğini dile getiren Başkan Şerifoğulları, “Biz hiçbir zaman, hiçbir vatandaşımızı hor ve hakir görmedik, görmeyiz. Kendileri de dahil hiç kimse bunun aksine bir tek örnek gösteremez.” dedi.

“CHP KENDİNE BAKSIN”
 CHP İl Başkanlığının, vatandaşına tepeden bakan birilerini görmek istiyorsa dönüp CHP'ye bakması gerektiğine dikkat çeken Başkan Şerifoğulları, “CHP'nin tarihine baksın. Depremden bir yıl sonra Elazığ'a gelen parti yönetimine baksın. Deprem sürecinde Bodrum'da güneşlenerek deprem değerlendirmesi yapan yol arkadaşına baksın. Elazığ'a gelip iki kare fotoğraf verip kayağa giden Belediye Başkanına baksın. Elazığ'a okul yapacağım vaadi ile gelip, buradan koşarcasına Diyarbakır'a geçerek PKK'lılarla boy boy görüntü veren başkanına baksın. Deprem gecesi ve sonrasında rugan ayakkabısıyla şehirde gezerek depremden siyasi rant devşirmeye çalışan yol arkadaşlarına baksın.  Aradığı üsttenciliği CHP'de bulacaklardır.” dedi

HEMŞERİLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR 
Hemşehrilerimizin her şeyin en güzeline, en iyisine layık olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bizler AK Parti kadroları olarak hep bu bilinçle hareket ettik. PKK sempatizanı bir kişinin çekmiş olduğu görüntüden hareketle linç kampanyasına öncülük eden CHP ve marjinal sol grupların yayın organları, milletimizle aramızdaki sahih ve sağlam bağı ne yaparsa yapsın asla koparamayacaktır.”

“CHP’YE RAĞMEN HİZMET DESTANLARI YAZMIŞ BİR KADROYUZ”
Kendilerinin  CHP'ye rağmen hizmet destanı yazmış bir kadro olduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Tüm açıklığıyla bir kez daha bilinmesini istiyorum ki, milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda hiçbir ayak oyununa geçit vermedik, vermeyeceğiz.” dedi.

ELAZIĞ, BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI 
CHP, sol ve bölücü siyasi amaçlara hizmet eden basın yayın organları tarafından maksatlı olarak yapılıp ulusal medyaya servis edilen haberlere karşı Elazığ tek vücut oldu ve Başkan Şerifoğulları etrafında kenetlendi.

Başkan Şerifoğulları'nın bir bayan hemşerimizle yaptığı görüşmenin videosunu izleyen her bir hemşerimiz, konuşmanın çok samimi ve doğal olarak kendi mecrasında ilerlediğini, Başkan Şerifoğulları’nın vatandaşı hor gören ya da duşa kabin gibi sıradan bir ürünü çok gören bir üslup takınmadığını dile getirdiler.