ASIL FİLM BAŞLAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih sondaj gemimiz Tuna-1'deki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmesi müjdesini verdiği konuşmasında önemli bir cümle kurdu.

ASIL FİLM BAŞLAMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır” diyerek ülkemizin petrol ve doğalgaz arama serüvenini bir cümle ile özetledi.

Hep duyardık şu cümleyi: “Aslında ülkemizde bol miktarda petrol ve doğalgaz var. Ancak arama çalışması yapan firmalar yabancı olunca buldukları rezervi bile saklayıp ve hatta üzerine beton döküp gittikleri için petrol ve doğalgaza ulaşılamıyor.

Birileri bunu bir komplo teorisi ve şehir efsanesi olarak algılarken önemli bir kesim de doğruluğu konusunda endişeler taşıyordu.

Erdoğan’ın “Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır” cümlesi, geçmişte ifade edilen “Yabancılar bulsa bile saklıyorlar “tezini doğrular nitelikte.

Bugüne kadar petrol ve doğalgaz arayan yabancı şirketlerin yerini milli şirketimiz olan Türkiye Petrolleri aldı ve mutlu sona ulaşıldı. Geçmişte arayanlar bulamadı ama bugün bulanlar gerçekten ve yürekten arayanlardı.

Komşu komşunun eşeğini türkü çığırarak ararmış atasözü bu alanda kendini gösterdi ve yabancıların bulamadığı zenginliğe çok şükür ki ulaşmış olduk.

Bu sadece bir kısmı. Muhtar Mustafa Abinizin  dediği gibi “Makinist parça gösteri beyler, asıl film başlamadı…”