CHP'NİN KALDIRIM YÜRÜYÜŞÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedildiği haberine CHP yine bilindik bir yaklaşımla yorumlar yapmakta gecikmedi.

CHP'NİN KALDIRIM YÜRÜYÜŞÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Karadeniz'de doğalgaz bulunmasının halka hiçbir faydasının olmayacağını söylemiş.

CHP'li Böke, "Varsa o kaynak, Türkiye'ye kalkınma getirir mi sorusunun cevabı hayır olduğu için endişeliyim. Böylesi yatırımların faydası, ekonomik olarak halka yansımayacak. Enerji kaynağı bulunmuş olsa dahi, ortaya çıkacak olan bunun bir yatırıma dönüşmesi süre alacaktır. Yapılacak olan sözleşmeden faydalanacak olan halk olmayacaktır” ifadelerini kullanmış.

Ülkede böylesine bir milli heyecan yaratan bu önemli kazanımın CHP’de milli bir gurur yaşatmayacağını az çok biliriz. CHP’nin muhalefet anlayışı üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razı olan bir zihniyettir ve bunu çok da yadırgamadık.

Kazandığı birkaç belediye seçimlerinin gazı ve coşkusuyla güya iktidar yürüyüşün başlatan ana muhalefet partisi CHP’nin Genel sekreterlik makamında oturan bir şahsiyetin ekonomik parametreler ve dengeler üzerindeki bilgisizlik ve cehaletini sergilediği “Karadeniz'de doğalgaz bulunmasının halka hiçbir faydasının olmayacağını” cümlesi olaya ne kadar Fransız kaldıklarının da göstergesi oldu.

Cari açığın ve dolayısıyla enflasyonun en önemli sebebi olan enerjiye ülke olarak verdiğimiz paraların halka olumlu döneceği gibi bir basit ekonomik kuralı bile bilmeyenlerin iktidar yürüyüşü, avare avare gezen başıboş insanların vitrin yürüyüşüne benzer ve CHP’nin yürüyüşü de tam da kaldırım yürüyüşüdür.

Yürüsünler, kaldırımlar yürümekle aşınmaz..