Aşı Olmayan Giremez…

Ülkemizde son zamanlar da artan vaka sayıları nedeniyle hepimiz tedirgin olmaya başladık. Vefat sayılarında ki artış hepimizi derinden üzerken tekrardan kısıtlamaların gelmesi bekleniyordu.

Aşı Olmayan Giremez…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belki ülke genelinde kısıtlamalar alınmadı ama esnaf federasyonları tarafından önemli kararlar alınmaya başlandı. 

Bu kararlardan ilki Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu ve federasyona bağlı meslek odaları tarafından alındı. 

Yapılan açıklamada: "Kamuoyunca bilindiği üzere tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı en fazla mağduriyeti yaşayan kesim şüphesiz kahvehane-kıraathane işletmesi yapan esnaflarımızdır. Alınan tedbirler kapsamında kahve-kıraathane işletmesi yapan esnaflarımızın işletmesi 16 Mart 2020 tarihinde kapatılmıştır. Her ne kadar belli başlı dönemlerde açılmalar olmuş olsa da yaklaşık 16 ay boyunca oyun yasağı sebebi ile esnaflarımız maddi ve manevi olarak zor günler geçirmiştir. Yasaklar ve kısıtlamalar ile geçirmiş olduğumuz zor günler 1 Temmuz 2021 tarihinde sona ermiş esnafımız yaşadıkları zor günlerin telafisi için işyerlerini çok büyük heyecan ve umutla faaliyete geçirmişlerdir. Fakat havaların ısınması sebebi ile vatandaşlarımızın rehavete kapılması ve bazı vatandaşlarımızın aşı olmamaları ayrıca koronavirüse kıyasla daha hızlı yayılan mutant virüs sebebiyle de vaka sayılarında büyük bir artış olduğu ve vefat sayılarının arttığı gözlemlenmektedir. Çok büyük ümitlerle başladığımız normalleşme sürecinin salgının artması sebebiyle tekrar sona ermesi ve kısıtlamalar yaşanmasının hem ülkemiz ekonomisine hem de esnaflarımıza çok derin yaralar açacağı aşikardır. 

Kısıtlamalar sebebiyle zor günler geçiren kahve ve kıraathane işletmecisi esnaflarımızın kapanmayı kaldıracak gücü kalmamıştır. Bu sebeple Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu ve federasyona bağlı meslek odaları olarak aldığımız karar doğrultusunda bugünden itibaren ülke genelindeki tüm kahve, kıraathane ve kafelerimize en az iki doz aşısını olmayan vatandaşlarımızı kabul edemeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyor salgın ve hastalıkların son ereceği güzel günler diliyoruz" ifadelerine yer ver verildi. 

Alınan bu karar belki ilerleyen zamanlarda tartışmalara neden olacak ve böyle bir karar üzerinden birçok dedikodular çıkacak. Ama alınan bu kararın aşı konusunda kafası karışık olan vatandaşlarımız için özendirici olacaktır. 

Artık eski günlere dönmek ve esnaflarımızın sıkıntısı yaşamasını istemiyoruz. Alınan bu kararlar insanlarımızın sağlığı içindir. Esnaflarımız müşteri kaybetmek pahasına da olsa bu kararı almışsa bizlere de düşen görev aşı olmaktır. 

Hepimiz duyarlı olalım ve bu korona belasından kurtulmak için bir birimize anlayışlı davranalım. Kaybettiğimiz her can bizim canımızdır. Güzel günler görmek için el birliği ile mücadelemizi sürdürelim ve aşımızı olalım.