Hadi Gel Kent-Köyümüze Gidelim…

Ferdi Tayfur'un 'hadi gel köyümüze geri dönelim' şarkısın dinleyerek köy ve kır hayatına özlem duymaya gerek kalmayacak hizmetlerle tanışıyoruz şehir olarak. Hatta çok uzaklara bile gitmeden hemen yanı başımızdaki bu güzelliklere ulaşmak da çok kolay.

Hadi Gel Kent-Köyümüze Gidelim…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin yeni yaşam merkezi ve en hızlı gelişen mahallesi olan Çaydaçıra mahallesinde 45 bin 211 metrekare alan üzerine inşa edilen ve köy yaşamı donatılarının yer aldığı Kent-Köy, vatandaşlar ve çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Toplam 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Kent-Köy projesi, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı. 

Köy yaşamının şekillendiği etrafı dere ile çevrelenen ada üzerinde, köy meydanı, köy kahvesi, köy bakkalı, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor. Adanın kuzeyinde hayvancılık, güneyinde ise tarımsal faaliyetlere yer verildi.

Adanın etrafındaki bölümlerde ise kent yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan 465 metre uzunluğunda gezinti yolu, 780 metre uzunluğunda koşu parkuru, 795 metre uzunluğunda bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor. 

Türk tarihindeki dört önemli dönem olan, Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısının yer aldığı yaşam alanında, ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı oluşturuldu. 

Elazığ Belediyesi tarafından özellikle pandemi nedeniyle alınan kısıtlamalardan sonra normalleşme döneminin başlamasının ardından insanlarımızın doğa ile buluşmasını sağlayan bu hizmeti takdir etmemek elde değil. 

Bütün insanlar bunaldı ve halen pandemi nedeniyle kendine gelemedi. İlimizde yapılan bu hizmet hem insanlarımızın rahat bir nefes almasını hem de köylerine hasret duyan insanlarımızın eski günlerini yâd etmesini sağlıyor. Çocuklarımızın ise yaşadığı mutluluğu tarif edemeyiz. 

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şehrin doğusunda Ulukent mahallesinde yapılan kanal boyu mesire alanından sonra kent-köy batı mahallelerinin buluşma noktası oldu.

Şehrin her bir köşesinde böyle hizmetlere ihtiyaç var. Bir üçüncüsünün mevcut terminal binası alanına yapılacağı Doğu Kültür-Park projesi ile birlikte inşallah devamı gelir.