Anlatmak İstediğimiz Buydu

Köklü geçmişi ile ülkemizin en değerli musikilerinden biri olan Harput Musikisi'nin değerini göstermek ve müziğimizin tüm ülkeye duyurmak için önemli bir çalışma başlatıldı.

Anlatmak İstediğimiz Buydu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput Müziği, yedinci kez senfoni orkestrası ile görücüye çıkacak.23 Eylül’de İzmir’de gerçekleşecek Harput Senfonisi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından icra edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elâzığ Valiliği, Ankara Elazığ Kültür ve Tanıma Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan ve daha önce Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Harput ezgilerinin çalındığı ve seslendirildiği Harput Senfonisi bu kez İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından icra edilerek, önemli bir tanıtımı yapılacak.

Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar yaptığı açıklamada, amaçlarının Harput senfonisinin yurtdışına açılarak, evrensel boyut kazandırmak olduğunu söyledi.

Hakimiyet Gazetesi olarak ilimizin her özelliğinin ve tarihinin her platformda anlatılması ve reklamının iyi yapılması yönünde bir çok yazıyı kaleme almıştık. Elazığ’ın en büyük eksikliğinin tanıtım noktasın da yaşandığını ve ilgili kurumların daha duyarlı olması yönünde açıklamalarda bulunmuştuk. 

Yaptığımız uyarıları birileri dikkate almış olacak ki önemli bir girişimde bulunmuş ve hepimizin içinden geçene rehberlik etmiş. 

Güzel bir proje. İlimizin böyle tanıtımlara ihtiyacı var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ve devamını bekliyoruz.