Gerçekler ile Yüzleşmek…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin son 10 yılda büyük bir değişim yaşadığını belirterek, 'Dünyaya daha güzel gözlerle bakalım. Şu anlama gelmesin 'Şu CHP'linin hiçbir kabahati kusuru yok bu işlerde.' Hayır efendim bizim kabahatimiz de kusurumuz da var. Demokrasiden yana, insan haklarından yana geçmişteki hatalarımızı telafi etmeye çalışıyoruz' demiş.

Gerçekler ile Yüzleşmek…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu, “Kötülüklerin tamamını çöp sepetine atalım. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP. Demokrasiden yana, insan haklarından yana geçmişteki hatalarımızı telafi etmeye çalışıyoruz. Edeceğiz de. Hatalarımızla, yanlışımızla yüzleşeceğiz. İkiyüzlü siyaset kadar yanlış bir şey yok. Yanlışımız varsa 'burada yanlışın var' diyeceksin. Temiz olacaksınız. Vatandaş takdir ediyor. Hata olduğu zaman kabul ediyor ve düzeltiyor diyecek” şeklinde konuşmuş. 

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması oldukça önemli. Çünkü insanlarımızın CHP’ye olan bakış açısı farklı. İnsanlarımız CHP’nin ülke menfaatine olan her projeye engel olduğu yönünde düşüncesinin  oldukça yaygın olduğunu düşünürsek, ayrıca da HDP ile olan yakınlaşması nedeniyle meydana gelen tepkileri hesaba katarsak Kılıçdaroğlu’nun açıklaması zamanlama açısında oldukça önemli.

Kılıçdaroğlu’nun  CHP’nin son 10 yılda büyük bir değişim yaşadığını yönünde yaptığı açıklamalara hak vermek gerekiyor.Ak Parti’nin büyük bir oy aldığı büyükşehirler de CHP, büyük bir başarı elde etti. Belediyeleri kazandı. Ülke genelinde oylarını yükseltti. Bunda  tabi ki Ak Parti’nin yanlış politikaları oldu ama başarıyı inkar etmemek gerekiyor. 

CHP kendi hataları ile yüzleşmeye başladı. Bu da ülkemiz için iyi bir gelişme. Gerçekler ile yüzleşmek doğruları bulmak açısından oldukça önemli.